В одній з військових частин Білорусі раптово почалася перевірка мобілізаційної готовності
Категорія
Світ
Дата публікації

В одній з військових частин Білорусі раптово почалася перевірка мобілізаційної готовності

В одній з військових частин Білорусі раптово почалася перевірка мобілізаційної готовності
Джерело:  online.ua

28 вересня у Білорусі почалася раптова перевірка бойової та мобілізаційної готовності військової частини у Мінському районі.

Джерело: Міноборони Білорусі

У Білорусі раптово перевіряють війська

У відомстві зазначають, що перевірка раптова, але згідно з Планом підготовки Військово-повітряних сил та військ Протиповітряної оборони.

Під час перевірки відпрацьовуватимуть відновлення навичок військовозобов'язаних, зняття зі зберігання військової та спеціальної техніки для перевірки її боєготовності.

Також у Міноборони Білорусі повідомили про зустріч своїх представників із представниками Міноборони РФ в Москві, де вони обговорили «найбільш актуальні питання взаємодії у військовій сфері».

Нагадаємо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 23 вересня казав, що в країні не буде мобілізації.

Участь Білорусі у війні проти України

Білорусь надала свою територію російським військам для наступу на північ України, також з території Білорусі здійснюються обстріли.

Білорусь також лікує російських військових. Генштаб ЗСУ повідомляв, що саме там надали допомогу росіянам, які отримали опромінення на Чорнобильській АЕС.

У червні речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник повідомив, що українські військові поки не бачать формування наступального російського угруповання на території Білорусі, але уважно стежать за ситуацією.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) повідомляли, що Лукашенко, ймовірно, продовжить надавати Росії доступ до білоруського повітряного простору.

Загалом аналітики оцінюють, що імовірність прямої участі Білорусі у війні низька, тому що це може вплинути на стабільність і виживання режиму Лукашенка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?