В окупованому Севастополі після серії вибухів зупинили рух морського транспорту
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованому Севастополі після серії вибухів зупинили рух морського транспорту

В окупованому Севастополі після серії вибухів зупинили рух морського транспорту
Джерело:  online.ua

Після серії потужних вибухів в окупованому армією РФ Севастополі так звана "місцева влада" вирішила зупинити рух морського транспорту. 

Джерело: РосЗМІ

Що відомо про вибухи у Севастополі 

Причин зупинки руху морського транспорту окупаційна "влада" не називає.

У вівторок, 22 листопада, в окупованому Севастополі пролунали гучні вибухи. Місцеві повідомляють, що може працювати протиповітряна оборона.

Зазначається, що вибухи пролунали в різних районах міста, а саме біля Балки Германа, над Остряками. Місцеві мешканці повідомляють про роботу засобів ППО на мисі Фіолент та в районі Балаклави.

Вибухи продовжують лунати, про що повідомляють мешканці Севастополя.

Ні офіційні джерела, ні окупаційна влада поки ніяк не прокоментували ситуацію.

Окупаційний "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що у місті працюють чергові сили ППО.

Йде атака безпілотників. За попередньою інформацією, два БПЛА вже збиті. Усі сили та служби перебувають у бойовій готовності, - заявив представник окупаційної влади.

"РИА Новости" повідомили про відновлення руху морського транспорту у Севастополі, катери і пором відправляються за розкладом.

Між тим, за інформацією видання The Wall Street Journal, група сенаторів США звернулась до очільника Пентагону з приводу передачі Україні БПЛА MQ-1C Gray Eagle.

Група з 16 сенаторів вказала, що довгострокова вигода передачі MQ-1C істотна, а постачання такої техніки мають потенціал змінити стратегічний хід війни на користь України.

Як зазначає WSJ, декілька сенаторів Конгресу США просить адміністрацію президента країни Джо Байдена переглянути своє рішення щодо постачання в Україну розвідувально-ударних безпілотних літальних апаратів MQ-1C Gray Eagle і надати ці БПЛА.

Розвідувально-ударний БПЛА розроблений компанією General Atomics Aeronautical Systems. Може перебувати в повітрі до 30 годин, розвиваючи при цьому швидкість до 280 км/год.

Багатоцільовий дрон призначений, в першу чергу, для ведення розвідки з дальністю дії до 400 кілометрів, але може виконувати функції ударного безпілотника.

Для цього він може нести чотири ракети AGM-114 Hellfire класу "повітря - земля" або до чотирьох керованих авіабомб GBU-44 та інше озброєння й спеціальне обладнання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?