В ООН поки не бачать ознак воєнного злочину у підриві армією РФ Каховської ГЕС
Категорія
Політика
Дата публікації

В ООН поки не бачать ознак воєнного злочину у підриві армією РФ Каховської ГЕС

В ООН поки не бачать ознак воєнного злочину у підриві армією РФ Каховської ГЕС
Джерело:  online.ua

За словами представника офісу верховного комісара ООН з прав людини Джеремі Лоуренса, наразі в Управлінні не можуть назвати підрив армією РФ Каховської ГЕС воєнним злочином.

Джерело:  Handelsblatt

Чому в ООН відмовляються називати підрив армією Каховської ГЕС воєнним злочином 

Оскільки обставини інциденту залишаються неясними, передчасно розглядати питання про те, чи міг бути скоєний воєнний злочин, - підкреслив Лоуренс.

Він закликав до проведення незалежного, ретельного та прозорого розслідування інциденту.

Представник ООН також підкреслив, що  всі запити на відвідування територій України, що знаходяться під російською окупацією, було відхилено.

Що відомо про наслідки підтоплення внаслідок підриву армією Каховської ГЕС 

За інформацією міського голови окупованих російськими військовими Олешок Євгена Рищука, у Олешках досі складна ситуація, однак у прилеглих населених пунктах рівень води почав знижуватись.

Вода продовжує відходити. В деяких населених пунктах вода вже на 70 сантиметрів рівень води впав, в деяких є навіть 1,20 метрів. В самому місті темпи падіння води менші. Вже третю добу багато людей знаходяться на дахах будівель. Наче зранку сьогодні в Олешках на Житлоселищі з'явилось МНС Росії на човнах і почали вивозити людей на суходіл, - зазначає Рищук.

Частина постраждалих людей перебуває в лікарні, частина - в школі. В Олешках проблема з продуктами та пальним для генераторів.

Керівниця МВА Голої Пристані Світлана Лінник зазначила, що в районі міста рівень води у деяких районах знизився від 50 сантиметрів до одного метра.

Є люди, які перебувають у полоні, у багатоквартирних будинках. До них немає доступу через те, що вхідні двері не відкриваються під тиском води. Волонтери громади доставляють їм воду та продукти, - розповіла Лінник.

інник додала, що з міста людей евакуюють місцеві активісти. Очільниця МВА зазначила, що окупаційні "рятувальники" також почали забирати людей із помешкань, які затопило.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?