В ОП назвали реальні втрати ЗСУ у війні проти армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП назвали реальні втрати ЗСУ у війні проти армії РФ

В ОП назвали реальні втрати ЗСУ у війні проти армії РФ
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, втрати української армії від початку війни проти кремлівських окупантів не перевищують 13 тис осіб і це ні як не 100 тис військових.

Джерело: "24 канал"

Що в ОП кажуть про реальні втрати ЗСУ 

Безперечно, пані Урсула помилилася - це очевидно. Тому вони видалили це відео, прибрали ці цифри - ми маємо офіційні оцінки Генштабу, які озвучує верховний головнокомандувач. Вони складають від 10 до 12,5-13 тисяч загиблих… Так, у нас більше втрат через поранення, - зазначив Подоляк.

За словами радника керівника ОП, кількість загиблих цивільних громадян України точно не складає 20 тис.

Ця цифра, на його думку, набагато більша, особливо якщо врахувати, скільки масових поховань і катівень знаходять українські військові післе деокупації тимчасово захоплених росіянами українських територій.

Ми кажемо на різних міжнародних майданчиках, що Росія воює не з військовими - там вона програє війну. Вона воює з цивільним населенням, - зазначив Подоляк.

У той же час очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що українські військові продовжують успішний контрнаступ та вже перебувають буквально за кілька кілометрів від Кремінної.

На сьогодні ситуація складна, але кардинально відрізняється. У Білогорівці українські військові тримають оборону, їх постійно тривають штурми. З іншого боку ми вже недалеко від Кремінної. Буквально декілька кілометрів, - зазначив Гайдай.

Окрім цього, за інформацією керівника Луганської ОВА, українські військові також успішно просуваються у напрямку Сватового.

За його словами, замінована уся територія, від мостів до лісопосадок. Також росіяни стягнули велику кількість техніки. У Старобільську окупанти створюють вже другу лінію оборони з військових, перекинутих з Херсону.

Після деокупації ми будемо відновлювати кожен населений пункт Луганської області. Інакшої думки і бути не може. Будувати будемо з нуля. Зараз ми можемо лише спочатку оцінити масштаби руйнувань, невідомо, що буде, коли орки почнуть залишати місто. Якщо зараз вони досі гатять по вже звільненим селам, - підкреслив Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?