В ОП працюють над планом щодо зниження податків: що про це відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ОП працюють над планом щодо зниження податків: що про це відомо

В ОП працюють над планом щодо зниження податків: що про це відомо
Джерело:  online.ua

За словами заступника керівника Офісу президента України Ростислава Шурми, представники адміністрації Володимира Зеленського наполягають на необхідності проведення податкової реформи "10-10-10", яка передбачає зниження до 10% ставок ПДВ, податку на прибуток та податку на доходи фізосіб.

Джерело: інтерв'ю Шурми виданню "РБК-Україна"

Що відомо про плани щодо зниження податкових ставок в Україні 

Ми абсолютно не відступали від тих базових принципів, які закладаємо у нашу реформу. Ми дуже активно над нею працюємо і справді плануємо реалізувати, - зазначив Шурма.

За його словами, усі ці ініціативи влада повинна узгодити з міжнародними партнерами.

Шурма хотів був до березня остаточно визначити, якою буде ця реформа та погодити її з МВФ та з парламентом.

Ми зараз цим активно і займаємося. На жаль, МВФ поводиться досить догматично з цього питання. Вони не дуже хочуть розуміти всі складнощі, які є з інфраструктурою оптимізації податків в Україні, і що фіскальними методами перемогти це практично неможливо. Тому постараємося їх переконати. І ми розуміємо, що маємо це зробити протягом першого кварталу наступного року, - зазначив заступник керівника ОП.

При цьому він упевнений, що абсолютна більшість депутатів підтримає "цю концепцію".

Безумовно, є позиція голови податкового комітету та окремих інших депутатів, які мають свою думку. Вони мають на це право. Ми знаходимо якийсь компроміс, - підкреслив Шурма.

Він також зазначив, що в ОП готові до компромісів з МВФ щодо запровадження податку на виведений капітал.

Податок на виведений капітал - це правильна і хороша модель, як податок з роздрібного продажу замість податку на прибуток. Тому що модель податку на доданий капітал апріорі не дає розвиватися індустріям з високою доданою вартістю. Ми все-таки хочемо знайти модель, яка буде повністю синхронізована і відповідатиме всім стандартам та директивам ЄС. "Ми переконуватимемо партнерів у необхідності податку на виведений капітал. Якщо потрібно буде знайти компроміс, ми його знайдемо з оподаткування прибутку. Основне - не ставка, основне - антикорупційна природа цієї реформи, - наголосив Шурма.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?