В ОП прокоментували псевдо-референдуми Кремля на окупованих територіях
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП прокоментували псевдо-референдуми Кремля на окупованих територіях

В ОП прокоментували псевдо-референдуми Кремля на окупованих територіях
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зауважив, що Київ уважно стежить за черговим кремлівським пропагандистським шоу із проведенням так званих "референдумів" на окупованих територіях України. 

Джерело: Twitter-сторінка Михайла Подоляка

В ОП не вважають кремлівське шоу на окупованих територіях референдумами 

Іще раз про важливе. Сьогодні на окупованих територіях немає жодного юридичного дійства під назвою "референдум, що являють собою лише "пропагандистське шоу для проведення z-мобілізації, - зазначив Подоляк.

Він наголосив, що це є територія України, яка потребує негайного звільнення.

Що відбувається на окупованих територіях України 

Зокрема, зранку 23 вересня на окупованих територіях Херсонської області почались так звані "референдуми".

Жителям Херсонщини радять не відкривати двері так званим "ходакам", які пропонують проголосувати на псевдо-референдумі.

Сьогодні орки можуть почати ходити будинками, "наполегливо пропонуючи" проголосувати, взяти участь у так званому "референдумі". Найкращий спосіб уникнути цього - просто не відчиняти двері. У ці дні виламувати двері і вламуватись у житла вони не повинні - це буде перебір навіть для орків, - зазначив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

За його словами, якщо навіть представники окупаційного режима зайшли до помешкання, то в жодному разі не потрібно брати бюлетені і заповнювати їх.

Найкращим вашим обґрунтуванням відмови буде - "я не хочу потім сидіти у в'язниці, - зазначив Соболевський.

Він зауважив, що проведення так званих "референдумів" не матиме жодних юридичних наслідків і для України, ні для міжнародної спільноти. Однак у тих, хто брав участь у референдумах можуть згодом винукнути певні юридичні проблеми.

В так званій "ДНР" повідомили, що "голосування" відбувається по всій території, яку контролюють окупанти.

В так званій "ЛНР" сказали, що всі "бюлетені" доправлено на виборчі дільниці, "з 8 ранку свою роботу починають місця для голосування поза приміщенням".

У Мелітополі почали ходити за адресами громадян для збору підписів.

У той же час керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що кремлівські окупанти на Луганщині одночасно проводять так званий "референдум" та примусову мобілізацію чоловіків.

Окупанти позакривали міста на виїзд, людей не випускають, щоб не втрачати "голоси". Сьогодні стартувало "голосування" на "організованих місцях у придомових територіях". Простіше - заповнюють якісь папірчики на кухнях у квартирах та дворах, - зазначив Гайдай.

За його словами, це все виглядає вкрай дивно і навіть не натякає на конфіденційність.

Як зазначив Гайдай, як виглядають так звані комісії і чи мають вони при собі зброю поки такої інформації немає.

Поквартирний/подворовий обхід - це суто заради перевірки помешкань на виявлення чоловіків. Окупанти просто шукають "гарматне м‘ясо. Нагадую, що за участь та організацію псевдореферендуму передбачена відповідальність. Покарано буде всіх причетних! - наголосив Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?