В ОП прокоментували рішення НАТО щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП прокоментували рішення НАТО щодо України

В ОП прокоментували рішення НАТО щодо України
Джерело:  online.ua

Україна не отримала запрошення на саміт НАТО, який запланований на 14 червня. Українське керівництво не запросили на важливу зустріч, оскільки Альянс вирішив провести її без участі країн-партнерів.

Джерело: Укрінформ

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква уточнив, що на саміті НАТО 14 червня будуть присутні тільки представники країн-членів Альянсу. Але він висловив надію, що в НАТО змінять це рішення і все ж запросять Україну.

"Буде коректно говорити, що в Альянсі було прийнято рішення про проведення 14 червня засідання Північноатлантичної ради НАТО на рівні глав держав і урядів країн-членів Альянсу. Згідно зі згаданим рішенням, нинішній Саміт НАТО 14 червня буде проведено без участі країн-партнерів Альянсу, до яких серед інших відноситься і Україна ", - пояснив ситуацію Жовква.

Представник ОП пояснив, що іноді НАТО проводить саміти без участі країн-партнерів. Як зазначив Жовква, було очікуваним, що саміт НАТО в 2021 році буде проходити в "вузькому колі", що він пов'язав з обранням нового президента США. У той же час Жовква підкреслив, що обставини ще можуть змінитися.

"Ми не виключаємо, що прийняте позавчора в штаб-квартирі НАТО рішення може бути не остаточним - за час, що залишився до саміту, союзники мають можливість його переглянути", - підкреслив Жовква.

При цьому він запевнив, що головним для України є не участь в саміті НАТО, а його зміст. За словами Жовкви, тема України буде обов'язково обговорюватися на саміті, в чому Київ вже запевнили союзники і найближчі партнери по НАТО - США, Канада, Франція, Німеччина і Польща.

Коротко про вступ України в НАТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?