В ОП розкрили важливі подробиці переговорів Зеленського та Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП розкрили важливі подробиці переговорів Зеленського та Байдена

В ОП розкрили важливі подробиці переговорів Зеленського та Байдена
Джерело:  online.ua

Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква стверджує, що під час бесіди президента США Джо Байдена з Володимиром Зеленським той пообіцяв підтримку на тлі агресивної загрози.

Джерело: LB.ua

За словами політика, американська запевнила, що не дозволить жодному безкарно починати агресію.

“Глави держав обговорили загострення на Сході України. Президент України виклав своє бачення, яким чином США можуть допомогти Україні в цій ситуації. Було отримано запевнення, що Сполучені Штати не залишать Україну наодинці”, - наголосив Жовква.

Він додав, найголовніший момент у цій ситуації - отримання Києвом єдиної відповіді, які б мав надавати справжній стратегічний партнер.

“США не дадуть нікому безкарно розпочати нові агресивні дії в нашому регіоні. Оце і є основний меседж розмови двох лідерів…

Ця розмова відбулася саме в той час, коли вона була найбільш потрібною. Це була робоча розмова лідерів двох держав, які мають багато спільних інтересів. Цікаво, що зі самого початку президент Байден висловив упевненість, що перемовини стануть змістовними. Так і вийшло: замість запланованих пів години вони тривали майже 50 хвилин і стосувалися багатьох питань”, - резюмував заступник Андрія Єрмака.

Жовква звернув увагу на розмову двох державних лідерів про окупований Крим, важливість участі американської сторони в організації Кримської платформи, євроатлантичну інтеграцію — перш за все отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

Президентам фактично не вистачило часу для обговорення співпраці в економічних питаннях. Утім, натомість Байден нібито дав зрозуміти, що Сполучені Штати дійсно обізнані щодо ситуації на сході України, стосовно російського агресора Вашингтон ілюзій не має.

Загострення конфлікту України та Росії

Останні місяці на Донбасі та дипломатичному фронті українсько-російського протистояння триває загострення. РФ брязкає зброю біля кордонів нібито на навчаннях, одночасно з цим окупаційний режим обстрілює українські позиції в зоні бойових дій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?