В ОП спрогнозували подальшу долю РФ та Білорусі після перемоги України у війні
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП спрогнозували подальшу долю РФ та Білорусі після перемоги України у війні

В ОП спрогнозували подальшу долю РФ та Білорусі після перемоги України у війні
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, від перемоги України у війні з кремлівською окупаційною армією залежатиме, як будуть виглядати у майбутньому всі пострадянські країни.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Перемога України покінчить із диктатурами Путіна та Лукашенка

Є парадокс, дуже цікавий парадокс. Від перемоги України залежить доля не тільки України, але й доля того, як в майбутньому будуть виглядати практично всі пострадянські країни, і перш за все - Білорусь. Чи буде взагалі така країна, чи буде в неї ідентичність своя, чи буде вона мати шанс дійсно стати цікавою країною і суверенною країною. По-перше, якщо Росія програє, то це для Білорусі дуже важливо, навіть якщо вони опосередковано сьогодні підтримують РФ. По-друге, чи буде існувати Росія і в якому вигляді. Тому що, якщо Росія програє, то вона має пройти через певну трансформацію і певно це буде взагалі інша Росія. Я думаю, що там буде не одна країна на теренах цієї держави, - зазначає Подоляк.

За його словами, на Україну покладена велика, фундаментальна місія, не просто перемогти у війні проти кремлівських окупантів та відстояти свою територію, але й зробити те, що не було зроблено у 1991 році.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

На території Білорусі, там не буде вже цього радянського "совка", тим більше не буде цього на територіях РФ. Але, принаймні треба, щоб Росія програла - це обов’язково. Для того, щоб Україна отримала все, що треба отримати, бо Україна має бути лідером в Європі - це безумовно. Щоб Білорусь зберіглася, в принципі, як держава. І щоб Росія …спробувала все ж таки побудувати якусь іншу реальність і все ж таки стати, якоюсь певною мірою цивілізованою державою, - наголосив Подоляк.

Представник ОП зауважив, що є сенс у розриві дипломатичних відносин із Білорусю.

Цікава і, на мій погляд, правильна пропозиція. Треба дослухатись до неї , треба про це думати. Бо мені видається, що державності білоруської не існує. Якщо ми говоримо про українську державність - це вже аксіома для світу з великою історичною перспективою. Це пропозиція слушна, тому що дійсно, пан Лукашенко поводиться вкрай примітивно і зухвало… Він знищив репутацію своєї країни, знищив перспективи своєї країни і знищив своє місце в історії цієї країни, так само як і пан Путін, - зазначив Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?