В ОП відкидають капітуляцію перед РФ в обмін на припинення атак на енергетичну інфраструктуру України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП відкидають капітуляцію перед РФ в обмін на припинення атак на енергетичну інфраструктуру України

В ОП відкидають капітуляцію перед РФ в обмін на припинення атак на енергетичну інфраструктуру України
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що Україна і надалі буде переконувати західних партнерів у необхідності пришвидшення поставок озброєнь та іншої військової допомоги для захисту від агресії окупаційної армії РФ. 

Джерело: "24 канал"

Україна не збирається капітулювати перед РФ в обмін на стабілізацію енергосистеми 

Подоляк зазначив, що Україна не збирається йти на поступки Кремлю в обмін на припинення обстрілів критичної енергетичної інфраструктури.

Коли ведемо переговори, коли розмовляємо з кимось на різних майданчиках, ми говоримо: "Знаєте, ви все одно нам це дасте, у будь-якому разі. Бо ви не зможете дивитися, як люди "геноцидять" інших людей. У такій кількості й так демонстративно. Ви все одно передасте нам ракети ATACMS, ви все одно передасте нам бронетехніку: Leopard чи Abrams - будь-яку бронетехніку, - наголосив Подоляк.

За словами представника ОП, офіційний Київ намагається пояснити західним партнерам важливість більш швидкого постачання озброєнь і на Заході це розуміють, але не можуть подолати страх перед загрозою загострення конфлікту.

Тому що не можна програти війну. І ми не будемо відмовлятися від війни заради капітуляції в обмін на світло. Ви будете нам передавати системи ПРО в будь-якому разі, тому що треба захистити небо. Щоб ми зменшили кількість цих фото, які ви маєте побачити - вбитих людей у 21 столітті, тому що вони вдома перебували в мирному місті Києві чи мирному місті Вінниці, - наголосив радник керівника ОП.

Що відомо про прогнози стосовно загрози блекауту в Україні 

Аналітики видання Forbes наголошують, що наразі існують 3 сценарії загрози повного відключення електроенергії в Україні через масовані ракетні атаки армії РФ.

Згідно із першим сценарієм: російські окупанти атакують транзитні підстанції, що передають електроенергію із заходу на схід країни, та також вдарять по по електростанціях на Лівобережжі.

У такому разі без світла можуть залишитись  Чернігівська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська області, а також підконтрольні Україні території Харківщини, Запорізької, Донецької, Луганської та частково - Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської, Черкаської та Київської областей, а також лівий берег Києва.

Другий сценарій передбачає: що окупанти армії РФ будуть завдавати ударів по підстанціям у всіх регіонах України. У такому разі Україну мають екстренно підключити до електромережі ЄС. Однак по всій країні за такого сценарію світла не буде від 12 до 24 годин.

РФ за найгіршого сценарію завдасть серії масованих ударів по відкритих розподільчих пристроях атомних станцій та по підстанціях, які з’єднують українську енергосистему з європейською. Ймовірна взагалі зупинка АЕС, їх не зможуть заживити протягом 2 годин. Тоді насамперед відновлять зʼєднання української та європейської енергосистем.

Електроенергія пріоритетно йтиме на потреби комунальних служб та населення. До 7 днів може знадобитись, щоб відновити роботу атомних електростанцій. Тільки після цього буде заживлена промисловість, - зазначають аналітики Forbes.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?