В ОП виступили з прогнозом щодо економіки України
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ОП виступили з прогнозом щодо економіки України

В ОП виступили з прогнозом щодо економіки України
Джерело:  online.ua

В Офісі президента вважають, що показники зростання валового внутрішнього продукту в Україні упродовж 2021 виявляться вищими за 4%.

Джерело: ОПУ

За словами радника президента з економічних питань Олега Устенка, саме такі цифри очікують за підсумками року побачити на рівні уряду.

“Зростання 4% - це базовий прогноз. Але ми очікуємо, що це зростання буде більшим”, - наголосив він.

Посадовець стверджує, що прогноз Міжнародного валютного фонду щодо 4% зростання ВВП в Україні менший за дані, які заклали у проєкт державного бюджету на цей рік.

“У держбюджеті закладено 4,2-4,3% реального зростання. А президент Зеленський говорить про необхідність виходу на зростання від 5% на рік. Тому що саме таке зростання дозволяє ефективно боротися з бідністю”, - заявив Устенко.

Згідно з його поясненням, український ВВП може зрости упродовж 2021 року через підвищення внутрішнього споживання домогосподарств, що своєю чергою забезпечено збільшенням мінімальної та середньої заробітної плати.

Доступність кредитних ресурсів також підвищиться, зокрема завдяки програмі доступного кредитування “5-7-9%”, іпотечним позикам, а також зменшенню облікової ставки Нацбанку України.

“Крім того, позитивний ефект для економіки дадуть інвестиції, додаткові витрати державного бюджету і поліпшення світової кон'юнктури”, - підсумував Устенко.

Коронакриза у світі

Понад торік світом прокотилася нова економічна криза, пов’язана з поширенням коронавірусу COVID-19. Упродовж року в різних країнах спалахували нові хвилі захворюваності, що провокували жорсткі карантинні заходи, перевантаження систем охорони здоров’я та смерті людей.

У всіх без виключення країнах світу наразі спостерігається економічне падіння, пов’язане з усіма згаданими факторами. Навіть уряди держав, які максимально опиралися введенню карантину, не змогли зупинити падіння, адже воно фактично було глобальним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?