В посольстві України в Мадриді пролунав вибух
Категорія
Події
Дата публікації

В посольстві України в Мадриді пролунав вибух

В посольстві України в Мадриді пролунав вибух
Джерело:  online.ua

За інформацією іспанських ЗМІ, у посольстві України в Мадриді 30 листопада стався вибух, через що один зі співробітників дипломатичного відомства отримав поранення.

Джерело:  Elmundo

Що відомо про вибух у посольстві України в Мадриді

За інформацією видання із посиланням на данні місцевої поліції, вибухівку поклали в один з конвертів, які було надіслано у посольство.

Один співробітник отримав незначні травми та був направлений до лікарні.

Повідомляється, що правоохоронці вже розслідують подію. Поліція активувала антитерористичний протокол.

На місце також приїхали підрозділи із знешкодження вибухівки Tedax та кінологи, що оточили територію посольства.

Представники МЗС України вже прокоментували інцидент.

До посольства України в Іспанії надійшов конверт. Під час огляду конверт вибухнув в руках коменданта. Комендант отримав незначні поранення, нині він госпіталізований, йому надається необхідна медична допомога. Загроз його життю немає, - повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Інші співробітники посольства не постраждали.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив терміново посилити безпеку всіх українських посольств за кордоном. Він також звернувся до свого іспанського колеги вжити термінових заходів для розслідування нападу на українську дипломатичну установу.

Міністр також наголосив, що хто би не стояв за організацією цього вибуху, їм не вдасться залякати українських дипломатів чи зупинити їхню щоденну роботу над зміцненням України та протидією російській агресії, - підкреслив Ніколенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?