В РФ заявили про відсутність планів щодо зміни влади в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В РФ заявили про відсутність планів щодо зміни влади в Україні

В РФ заявили про відсутність планів щодо зміни влади в Україні
Джерело:  online.ua

Представниця МЗС РФ Марія Захарова цинічно заявила, що у Кремля не має планів щодо зміни влади в Україні.

Джерело: Брифінг офіційного представника МЗС РФ

У Кремлі озвучили плани щодо України

Мета спеціальної військової операції - захист громадян "ДНР" і "ЛНР", демілітаризація та денацифікація України, усунення військової загрози Росії, що виходить з української території, до її завдання не входить ні окупація України, ні руйнування її державності, ні повалення її влади, - як ні в чому не бувало заявила Захарова.

Представниця МЗС країни агресора також безсоромно заявила, що так звана "спецоперація" проходить строго за планом.

У МЗС РФ сподіваються, що на наступних раундах переговорів РФ та України буде зроблено значніший крок уперед.

При цьому представники Міноборони країни-окупанта заявили, що військовим вторгненням в Україну зірвали плани Києва здійснити широкомасштабний наступ на Донбасс.

Зокрема, російське видання "РІА Новини" навіть опублікувало нібито документи, які підтверджують підготовку Києва до наступу на непідконтрольні райони Донецької та Луганської областей.

На першій сторінці так званого "документа" написано "Із Києва". Зазначимо, що на українських документах так не пишуть.

Крім того, у Міноборони РФ також заявили, що "з'єднання українських військ, які планувалося використати на Донбасі, тренувалися американськими та британськими інструкторами у Львові".

При цьому президент України Володимир Зеленський звернувся до російських військових із закликом піти з України.

Майже два тижні нашого опору показали вам, що ми не здамося. Що ми воюватимемо, поки не повернемо свою землю і поки не відповімо сповна за всіх наших убитих людей. За вбитих дітей. Ви ще можете врятуватися. Якщо просто підете. Вас тут нічого не чекає. Крім полону або загибелі, ви заберете наші життя і віддасте свої. І ми знаємо – у нас є перехоплення – що ваші командири вже все розуміють. Необхідно закінчувати цю війну. Потрібно повертатися до миру. Ідіть із наших будинків, йдіть до себе, - закликав голова держави.

При цьому Зеленський звинуватив деяких українській політиків у підігруванні Кремлю та спробах росколоти українське суспільство.

Ми отримуємо різні сигнали про те, що деякі політики знову шукають ниточки до Росії. А деякі інші – знову працюють на розкол, попри єдність. Ми отримуємо вже багато сигналів про те, що деякі в Україні вирішили, що можуть уже не боротися. Разом з усіма. І намагається якось окремо, за щось своє особисте, за якусь власну вигоду. Хочу сказати одне, і лише раз: я бачу, що ви робите. Якщо я почую ще один сигнал, відповідь буде швидкою. Як і належить у воєнний час, - попередив голова держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?