В РНБО назвали дві головні перепони на шляху України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

В РНБО назвали дві головні перепони на шляху України в НАТО

В РНБО назвали дві головні перепони на шляху України в НАТО
Джерело:  online.ua

У Раді національної безпеки та оборони назвали головні причини, з яких Україна досі не спромоглася приєднатися повноцінно до НАТО - вони пов’язані з олігархами та корупцією.

Джерело: секретар Олексій Данілов на форумі Україна 30

За його словами, Україна не може інтегруватися в лави союзників без ліквідації впливу олігархату й обсягів корупції.

“Коли ми уважно читаємо Конституцію, то там у нас сьогодні є прагнення стати повноправним членом НАТО. Якщо у нас буде залишатись олігархічна економіка, корупційна складова, як наслідок цієї олігархічної економіки – то, на превеликий жаль, квиток до НАТО ми з вами не отримаємо. Це фундаментальна річ”, - наголосив секретар.

Данілов звернув також увагу на надзвичайну важливість вступу в НАТО для України. На його думку, це буквально може забезпечити подальшу незалежність держави.

“Ми маємо сусіда, який постійно зазіхає на наші території. У нас 7 років, як триває війна, і ми, на превеликий жаль, не можемо з ним впоратись, тому що певний час замість того, щоб будувати державу олігархічна економічна модель розбудови нашої держави все більше “пожирала” нашу країну, можливості для бізнесменів займатися бізнесом. Якщо ви не входите в пул олігархів, ви не можете отримати ті чи інші речі, які вони отримують безкоштовно за домовленістю з владою, яку вони доволі довгий час…вже більше 20 років корумпують”, - пояснив він.

Водночас із рухом до НАТО українській стороні необхідно просуватися до членства в Євросоюзі.

Україна і НАТО

Нещодавно союзники провели великий саміт-2021. Представники Альянсу попереджали, що на ньому не буде українських представників, а стосовно Києва не буде ухвалено жодних рішень.

За підсумком саміту представники НАТО виступили із заявою, яка лише підкреслила вже давню позицію щодо ПДЧ для українського партнера. Для його отримання Київ має продовжувати реформи й боротися з корупцією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?