В РНБО заявили про шалені втрати армії РФ в результаті провальних спроб наступу в районі Бахмуту
Категорія
Україна
Дата публікації

В РНБО заявили про шалені втрати армії РФ в результаті провальних спроб наступу в районі Бахмуту

В РНБО заявили про шалені втрати армії РФ в результаті провальних спроб наступу в районі Бахмуту
Джерело:  online.ua

Аналітики з Центру протидії дезінформації при РНБО України спростували пропаганду кремлівської окупаційної армії про шалені втрати українських військових в результаті важких боїв в районі Бахмуту.

Джерело: Telegram-канал ЦПД

Окупанти брешуть про власні втрати в результаті провальних спроб наступу на Бахмут 

Аналітики ЦПД наголошують, що насправді це командування окупаційної армії РФ вже не рахує кількість вбитих та поранених військових в результаті провальних спроб наступу в районі Бахмуту.

Ворожі Telegram-канали поширюють слова командира добробату "Свобода" Петра Кузика, який в інтерв’ю заявив, що українське керівництво нібито навіть не рахує тіла загиблих в районі Бахмута, оскільки втрати там просто колосальні. Дане речення було вирване з контексту. В повній версії статті Кузик під словом "вони" має на увазі росіян, тому створені публікації є фейковими! - зазначають аналітики ЦПД.

В ЦПД додають, що тактикою Росії в районі Бахмута є вогневий вал та набіги на позиції українських військових великою кількістю живої сили.

Тому втрати є з обох сторін, і це зрозуміло, - підкреслюють аналітики.

В РНБО також наводять слова керівника ОП Андрія Єрмака.

Вони кладуть сотні людей в надії, що ними їм вдасться послабити нашу оборону… Нічого не змінюється в орді. Люди там були "м'ясом" завжди, такими й лишатимуться, поки не підведуть голову, - підкреслив Єрмак.

Також, за даними ЦПД, аналітики NYT стверджують:

Враховуючи деградацію російських військ і брак боєприпасів після низки невдач, ця мета виглядає малоймовірною, особливо після втрати ними плацдарму на північному сході, - зазначають аналітики видання.

Між тим керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що ЗСУ продовжують наступ у напрямку Сватового та Кремінної на Луганщині, руйнуючі ворожу лінію оборони.

Що стосується Харківського напрямку, якраз Сватового та Кремінної, то там Збройні сили України потихеньку продавлюють захист російських окупаційних військ. У принципі, повільно, але впевнено видавлюють їх трохи далі. При чому там реально бої йдуть за кожні 100 метрів. Не можна сказати, що там великі прориви. Дається все дуже тяжко, - підкреслив голова Луганської ОВА.

За його словами, пов'язано це з тим, що час у росіян на підготовку був час і підготуватися вони встигли "досить серйозно".

Все більше і більше привозять будматеріалів, техніки та свіжомобілізованих. Там просто тисячі цих солдатів. Проте ЗСУ потихеньку рухаються вперед, - додав глава регіону. - Вони намагаються всіма силами стримати наступ ЗСУ, але розуміють, що утримати вони не зможуть, тому роблять другу лінію оборони у районі Старобільська, - зазначив Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?