В Росії заявляють про інформаційну атаку на тлі повідомлень про численні жертви у Бєлгородській області
Категорія
Події
Дата публікації

В Росії заявляють про інформаційну атаку на тлі повідомлень про численні жертви у Бєлгородській області

В Росії заявляють про інформаційну атаку на тлі повідомлень про численні жертви у Бєлгородській області
Джерело:  online.ua

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков спростовує заяви про жертви та постраждалих внаслідок вибухів в Грайворонському районі.

Джерело: Російські Telegram-канали

Що відбувається у Брянській області

Гладков заявляє про проведення нібито інформаційної атаки, однак не коментує інформацію про проникнення на територію регіону бійців  "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії".

У той же час губернатор Брянської області Олександр Богомаз заявив лише про обстріл села Хромне Климівського району.

Кремлівські пропагандистські ЗМІ ніяк не реагують. А у військових пабліках поширюється інформація про навмисну дезінформацію.

При цьому Україна офіційно не коментує ситуацію.

Що стосується подій на території так званої Російської Федерації, ми бачимо продовження деградації інфраструктури, продовження хаосу. Це тягне за собою повномасштабне вторгнення рашистської армії проти України. І ось ця деградація і хаос будуть лише посилюватися. Не тільки в Бєлгородській області, але й на території усієї так званої РФ. Безумовно, це стосується і столичного регіону, - підкреслив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

У мережі стрімко поширилось відео влучання у прикордонний пункт у Грайворонському районі, який у наслідок цього був знищений.

Російські канали пишуть про знищення митниці у Грайвороні, а також про те, що нібито поранено та загинули десятки осіб.

У Бєлгородській області намагаються збити невідомі безпілотники, а в самому обласному центрі лунають сирени повітряної тривоги.

На сьогодні є офіційні російські дані лише про обстріли прикордонних районів. Як повідомив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков, під обстрілом Грайворонський міський округ, є прильоти в селах Козинка, Гора-Подол та Замостя. А у Новій Таволжанці нібито з безпілотника скинули вибуховий пристрій.

Місцеві Telegram-канали публікують фото наслідків та відео зі звуками вибухів.

Що відомо про рейд добровольців на територію Росії 

Що стосується географії нового рейду, то "Російський добровольчий корпус" опублікував три відео, зняті вночі. На кожному - назви населених пунктів на в'їзді: "Безлюдівка", "Чуровичі" та "Любимівка". Перший і другий знаходяться у Бєлгородській та Брянській областях, третій, ймовірно, у Курській.

На підтвердження можливого проникнення на територію Росії поширюються відео з танками та гелікоптером.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?