В УЄФА уточнили рішення щодо санкцій проти клубів Суперліги
Категорія
Спорт
Дата публікації

В УЄФА уточнили рішення щодо санкцій проти клубів Суперліги

В УЄФА уточнили рішення щодо санкцій проти клубів Суперліги
Джерело:  online.ua

Керівництво УЄФА не передбачає введення санкцій проти клубів, які заснували Суперлігу, якомога скоріше, оскільки асоціація хоче дати командам час одуматися.

Джерело: ESPN

За даними джерел журналістів видання, клуби-засновники наразі беруть участь в обох найпрестижніших турнірах УЄФА — Лізі чемпіонів та Лізі Європи.

Президент асоціації Александер Чеферін виступив з пропозицією до цих команд та надав їм певний час для зміни позиції. Наразі в Лізі чемпіонів грають іспанський “Реал”, а також англійські “Челсі” та “Манчестер Сіті”, які пробилися до півфіналу.

Дивізіоном нижче у Лізі Європи у півфіналі боротимуться інші два співзасновники Суперліги — англійські “Манчестер Юнайтед” та “Арсенал”.

“УЄФА не розглядає питання про виключення клубів зі своїх турнірів на цьому тижні, матчі наступного тижня відбудуться”, - резюмували інформатори видання.

Суперліга Європи

Про створення нового, незалежного від УЄФА, клубного турніру на континенті його ініціатори оголосили в ніч на понеділок, 19 квітня. Його постійними учасниками стануть 12 клубів-засновників з трьох країн:

  • “Арсенал”, Челсі”, “Манчестер Сіті”, “Манчестер Юнайтед”, “Ліверпуль”, “Тоттенхем” (Англія);

  • “Атлетіко”, “Реал”, “Барселона” (Іспанія);

  • “Мілан”, “Інтер”, “Ювентус” (Італія).

На це жорстко відреагували з боку керівництва УЄФА, вболівальників згаданих команд, окремих національних ліг. Причиною для створення нового чемпіонату його засновники назвали стагнацію клубних єврокубків під егідою асоціації.

“УЄФА представив формат, який є справжнім абсурдом. Вони кажуть, що зміни набудуть чинності з 2024 року. Тоді футболу і настане кінець. Є клуби, які втратили сотні мільйонів євро”, - зауважив її президент Флорентіно Перес, який згадав втрати від пандемії коронавірусу.

Передбачається, що до 12 клубів приєднаються ще трійка на постійній основі, а інші 5 будуть запрошеними. Таким чином турнір складатиметься з двох груп по 10 учасників кожна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?