В Україні формують перші у світі ударні роти БПЛА — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні формують перші у світі ударні роти БПЛА — Генштаб

В Україні формують перші у світі ударні роти БПЛА — Генштаб
Джерело:  online.ua

В Україні з'являться перші у світі ударні роти БПЛА. Рішення про це вже ухвалив Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

Джерело: Генштаб ЗСУ

В Україні сформують ударні роти БПЛА

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний ухвалив створення ударних рот БПЛА.

Спільно з Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України та Держспецзв'язку, в межах проєкту “Армія дронів”, Мінцифри створено Координаційний штаб з ключовими міністерствами і службами, для повноцінної реалізації проєкту, - повідомили у Генштабі.

Там пояснили, що це необхідно для того, щоб втілити низку ключових реформ та масштабувати виробництво БпЛА для забезпечення ними Сили оборони України.

Вже відібрано найпрофесійніших військовослужбовців, які очолять ударні роти. Кожна з них отримає дрони та боєприпаси, Starlink та інше необхідне обладнання, щоб долати ворога.

Головний партнер з навчання ударних рот військова школа Боривітер.

Нагадаємо, що раніше в Мінцифри повідомили про прибуття в Україну перших шести "Ловців шахедів". Вони захищатимуть енергетичні об’єкти від російських дронів.

Системи "ловців" складаються з радарів і засобів глушіння сигналу, що допомагає виявляти та блокувати ворожі БПЛА. Також дрони "ловців" можуть приземлювати інші дрони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?