В Україні озвучили попередження після перемовин Росії та НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні озвучили попередження після перемовин Росії та НАТО

В Україні озвучили попередження після перемовин Росії та НАТО
Джерело:  online.ua

Очільниця місії України при Альянсі Наталія Галібаренко звертає увагу на те, що загроза російського вторгнення РФ не зменшилась після того, як керівництво НАТО відповіло відмовою на ультимативні вимоги команди очільника Кремля Володимира Путіна.

Джерело: "Голос Америки"

В Україні не бачать деескалації після переговорів РФ й НАТО

Діалог був важкий, але діалог був важливий, щоб зрозуміти позиції і вимоги РФ. Мене радує, що всі делегації висловилися на підтримку України і всі одноголосно відмовилися обговорювати ультимативні вимоги РФ, особливо що стосується перспективи розширення, - наголосила Наталія Галібаренко.

Як стверджує українська дипломатка, така позиція членів блоку не означає, що загроза нападу РФ зменшилася.

Як розказали нам союзники, на жаль, на заклики до РФ здійснити деескалацію конфлікту навколо України російська делегація жодним чином не відреагувала. Тому я скажу чітко: хочеш миру готуйся до війни. Треба бути готовими продовжити і дипломатичні зусилля, але так само розуміти, що Росія може обрати шлях збройного конфлікту - додала Наталія Галібаренко.

Єнс Столтенберг (фото — flickr)

За її словами, офіційна Москва усвідомлює, що співпраця Києва з НАТО просувається і є практичною.

Я думаю, що рано чи пізно ми прийдемо до кінцевої мети, тої, яка була закріплена на Бухарестському саміті і звичайно це лякає керівництво РФ - наголосила очільниця місії України при Альянсі.

Що важливо розуміти, члени Альянсу під час засідання 12 січня в Брюсселі відмовили команді Володимира Путіна у задоволенні її вимог, які стосуються нерозширення НАТО та присутності військ блоку на його східному флангу.

Офіційна Москва почала стверджувати, що не збираються йти на компроміси щодо своїх вимог, а також — що не бачать підстав для проведення зі США нового раунду переговорів щодо гарантій безпеки найближчим часом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?