В Україні перенесли свято День молоді — нова дата
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні перенесли свято День молоді — нова дата

В Україні перенесли свято День молоді — нова дата
Джерело:  online.ua

29 липня український глава Володимир Зеленський підписав указ про перенесення дати свята День молоді. З 2022 року Україна відзначатиме його разом з усім світом.

Джерело: ОПУ

Як пояснили на Банковій, Зеленський переніс День молоді з метою підтримки прагнення українців до інтеграції в європейське співтовариство, затвердження цінностей демократії і свободи. Відзначається, що з ініціативою перенести свято виступили молодіжні організації та рухи.

Указ Зеленського про перенесення Дня молоді вступає в силу з 1 січня 2022 року. Це означає, що вже в наступному році Україна буде відзначати свято 12 серпня, в Міжнародний день молоді. Указ "Про День молоді", згідно з яким це свято відзначалося в нашій країні щорічно в останню неділю червня, втратив чинність.

Указ про перенесення Дня молоді в Україні - скріншот

День молоді України - історія і традиції свята

  • Офіційним святом в Україні День молоді став в 1994 році - він був заснований указом президента Леоніда Кравчука.

  • З 1958 року День радянської молоді святкували в останню неділю червня. Після розпаду СРСР було вирішено не змінювати традицію - за часів незалежної України це свято теж проходить в останню неділю червня.

  • Міжнародний День молоді відзначається в світі не в червні, а 12 серпня. Його мета - залучити молоде покоління до участі в соціальному та політичному житті країн.

  • Згідно з офіційними нормами Всесвітньої організації охорони здоров'я, під визначення терміну "молодь" підпадають люди, які не досягли 44-річного віку.

  • В Україні це поняття трактується трохи інакше - до категорії молоді відносять тих, хто старше 18 років, але кому ще не виповнилося 35 років. Це приблизно 22% населення всієї країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?