В Україні посилили штрафи за відсутність маски
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні посилили штрафи за відсутність маски

В Україні посилили штрафи за відсутність маски
Джерело:  online.ua

В Україні ввели штрафи для бізнесу та організацій за відсутність масок у їх клієнтів. 13 січня зміни в закон "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" були опубліковані в парламентській газеті" Голос України ", а значить з 14 січня він вступає в силу. Тепер підприємства, підприємців, установи, організації, які допускають осіб в громадські місця або транспорт без одягнених масок або респіраторів, будуть штрафувати за недотримання вимог щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби COVID-19, передає ONLINE.UA.

Закону передбачає, що тепер юридична особа або фізична особа - підприємець сплачуватиме штраф за допуск особи в громадське місце без маски в розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (при неоподатковуваному мінімумі доходів громадян в 17 грн - від 3400 до 5100 грн). Також штрафувати будуть за невжиття заходів в разі перебування в будівлі осіб без масок - маска повинна закривати ніс та рот. Передбачені відповідні штрафи і за відсутність масок у працівників підприємств або безпосередньо у ФОП.

Нагадаємо, в Україні також діють штрафи за відсутність маски для фізичних осіб в громадських місцях. Штраф встановлений в розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ця сума становить від 170 до 225 гривень. Такий же штраф виписують і за неправильне носіння маски прямо на місці без рішення суду. При цьому важливо розуміти, що штраф може бути накладений навіть в тому випадку, якщо маска не закриває ніс і рот належним чином.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський відреагував на обурення українців через січневий локдаун та карантинні заборони, введені урядом. Він звернув увагу чиновників на те, що українці незадоволені обмеженнями через погану комунікацію. Український лідер доручив терміново пояснити людям заборони карантину в докладній презентації, щоб бізнес розумів, як він може працювати, а між українцями і владою не залишалося ніяких непорозумінь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?