В Україні узаконили "декретну відпустку" для татусів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні узаконили "декретну відпустку" для татусів

В Україні узаконили "декретну відпустку" для татусів
Джерело:  online.ua

Український парламент під час позачергового засідання ухвалив закон, яким врегульовано питання рівних можливостей догляду за дитиною для обох батьків і передбачено новий вид відпустки для чоловіків після народження дитини. Це рішення підтримали 269 народних обранців.

Джерело: сайт Верховної Ради

Що передбачає закон про "декретну відпустку" для татусів

  • усуває законодавчі прогалини, які обмежують права чоловіка на відпустку для догляду за дитиною;

  • створює передумови для посилення ролі батька у процесі вихованні дітей та розвитку відповідального батьківства в Україні;

  • передбачає визначення відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку як рівне право кожного з батьків дитини (матері та батька);

  • вносить відповідні зміни в статті 179, 181 Кодексу законів про працю України та статті 18, 20 Закону України "Про відпустки".

Окрім того, наголошується, що Кодекс законів про працю та закон "Про відпустки" повинен бути доповнени новим видом відпустки — відпусткою при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів, яка буде оплачуватися за рахунок роботодавця.

"Одноразова оплачувана відпустка тривалістю до 14 календарних днів (без урахування святкових і неробочих днів) при народжені дитини надається чоловіку, дружина якого народила дитину; батьку дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини, за умови що вони спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки; бабі або діду, або іншому повнолітньому родичу дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати чи батько якої є одинокою матір’ю (одиноким батьком)", - йдеться в пояснювальній записці до закону.

Варто звернуту увагу на те, що лише одна особа із зазначених категорій може отримати відпустку при народжені дитини.

Також цей закон передбачає, що для працівників, які мають дітей віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, а також для одиноких матерів та батьків, які виховують дитину без батька (матері), може встановлюватися скорочення тривалості робочого часу за рахунок коштів підприємств, установ, організацій.

Закон набув чинності 9 травня 2021 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?