В Україні запланували ввести правила повної ревакцинації проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запланували ввести правила повної ревакцинації проти коронавірусу

В Україні запланували ввести правила повної ревакцинації проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що планують ввести у майбутньому систему повної ревакцинації для всіх громадян, які пройшли всі необхідні щеплення.

Джерело: Українське радіо

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, не йдеться про так звану бустерну вакцинацію третьою дозою препарату.

“Рекомендація по введенню бустерної третьої дози зараз не є офіційною рекомендацією виробника. Ми маємо її вважати як таку, котра ще не пройшла досліджень. В нас немає доказових даних, що третя вакцинація Pfizer або іншою вакциною може бути більш ефективною”, - уточнив він.

Водночас один з представників МОЗ допустив, що втілення такої ініціативи можливе в Україні, однак після реальних висновків ефективності, які затверджені спільнотою міжнародного рівня.

“Це питання розглядають і рішення не винесено. Якщо ж ці дані будуть доказові і рекомендації будуть прийняті, ми будемо це питання розглядати. А поки ми розглядаємо повну ревакцинацію через рік після базової”, - пояснив Кузін.

Вакцинація в Україні

Стартувала кампанія з масової імунізації в Україні наприкінці лютого 2021 року. З того часу українська сторона різними шляхами отримала мільйони доз вакцин:

  • Covishield (виготовлений в Індії за офіційною ліцензією препарат AstraZeneca);

  • Coronavac (китайська вакцина, якою масово щеплюють станом на сьогодні);

  • AstraZeneca (виробництва Південної Кореї);

  • Pfizer-BioNTech (найперша зареєстрована у світі американо-німецька вакцина);

  • Moderna (також американський препарат).

Від початку вакцинальної кампанії, як стверджують в МОЗ, щеплено однією дозою понад 3,5 мільйона людей, повністю імунізовані й отримали дві дози понад 2 мільйона українців.

У ВООЗ тим часом б’ють на сполох через тенденцію, на яку неодноразово звертали увагу раніше.

“Нам необхідно в терміновому порядку змінити ситуацію, коли велика частина вакцин виявляються в країнах з високим рівнем доходів, і перейти до постачань здебільшого препаратів в країни з низьким рівнем доходів. Відповідно, ВООЗ закликає ввести мораторій на ревакцинацію як мінімум до кінця вересня, щоб дати можливість вакцинувати не менше 10% населення кожної країни”, - заявили в організації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?