В Україні затвердили річний тариф на газ для населення
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні затвердили річний тариф на газ для населення

В Україні затвердили річний тариф на газ для населення
Джерело:  online.ua

З 1 травня 2021 року в Україні почне діяти річний тариф на газ для населення. Відповідне рішення затвердила Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), 7 квітня.

Джерело: НКРЕКП

Нацкомісія зобов'язала всіх постачальників газу до 25 квітня оприлюднити на своїх сайтах ціну на газ, яка буде діяти протягом року. Ці тарифи будуть діяти до 30 квітня 2022 року і зможуть змінюватися тільки в сторону зменшення. Ніяких сезонних подорожчань газу проводити більше не зможуть.

Разом з річним тарифом на газ населенню можна буде пропонувати інші комерційні пропозиції, умови яких можуть відрізнятися від річної ціни і обов'язкових умов базової річного пропозиції. При цьому споживачі зможуть змінювати постачальників в залежності від вигідності їх пропозицій.

Тарифи на газ для населення на квітень 2021 року

З 1 квітня в Україні припинив дію встановлений Кабміном єдиний тариф на газ для населення - 6,99 грн. Деякі постачальники газу не піднімали тарифи, але є і такі які підняли ціни до 8,85 грн за кубометр газу. Найдорожчий газ в квітні 2021 року у ТОВ "Азовгаз".

Тарифи на газ у квітні 2021 (інфографика ГазПравда)

Яким буде річний тариф на газ?

Експерти вважають, що введення річного тарифу на газ в Україні може обернутися для українців істотним подорожчанням, оскільки спрогнозувати вартість ресурсу зараз на цілий рік вперед є важким завданням, а значить компанії будуть змушені закладати в річну ціну всі можливі ризики.

У НКРЕКП вважають, що українці все одно отримають перевагу, адже річний тариф буде фіксованим, а значить населенню не потрібно буде переживати кожен місяць про те, якою буде ціна а газ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?