В Україну уже прибули німецькі далекобійні РСЗО MARS II
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну уже прибули німецькі далекобійні РСЗО MARS II

В Україну уже прибули німецькі далекобійні РСЗО MARS II
Джерело:  online.ua

1 серпня очільник Міністерства оборони Олексій Резніков офіційно підтвердив, що німецькі далекобійні РСЗО MARS II вже прибули в Україну.

Джерело:  Twitter-сторінка Олексія Резнікова

ЗСУ нарешті отримали німецькі далекобійні РСЗО MARS II

В Україну прибув третій брат Long Hand Family (дослівно "сімейство довгої руки", зазвичай так називають далекобійні системи - ред.) – РСЗВ MARS II з Німеччини. Дякую Німеччині та особисто моїй колезі міністру оборони Крістіні Ламбрехт за ці системи. Наші артилеристи вітають німецьких партнерів, - йдеться в повідомленні українського міністра.

Фото - АРМІЯINFORM

Що важливо знати, Mars II/MLRS-E – це реактивна система залпового вогню Mars II, що є ліцензійною копією американської M270 – РСЗВ.

За словами українських експертів, під потреби бундесверу РСЗВ було доопрацьовано німецьким концерном Krauss-Maffei-Wegmann. Були збільшені розміри та маса.

Пускова установка - це 12 склопластикових напрямних для ракет — два одноразові бокси по шість ракет. Усі 12 ракет можуть бути випущені за 60 секунд.

Окрім того, наголошується, що РСЗВ оснащенп новою системою управління вогнем EFCS (European Fire Control System), розробленою Airbus Defence and Space. Залежно від типу боєприпасу дальність ураження становить 38-300 км.

Не можна також не згадати про те, що 2 тижні тому Збройні сили України також отримали перші далекобійні ракетні системи залпового вогню М270 MLRS.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?