В Україну вдруге приїхав голівудський актор Лієв Шрайбер
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україну вдруге приїхав голівудський актор Лієв Шрайбер

В Україну вдруге приїхав голівудський актор Лієв Шрайбер
Джерело:  online.ua

Вдруге за останні кілька місяців в Україну приїхав голівудський актор Лієв Шрайбер у якості посла благодійної платформи United24, яка надає допомогу постраждалим від кремлівської агресії українцям.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про візит Шрайбера в Україну

У квітні відомий актор вже приїздив до Львова, а тепер завітав і до Києва.

Вранці зірку зустріли на вокзалі в Києві. Його провели фотовиставкою, яка присвячена війні.

В Україні Шрайбер виступає не тільки як представник United24, але й просуває проект Suport Humans, який має на меті побудувати воєнний госпіталь для поранених українських військових.

Лієв Шрайбер (фото - скріншот Всеукраїнський телемарафон)

Шрайбер також займається психологічною підтримкою українців.

Одна з платформ, яку я підтримую, називається Ukraine Needs You. Вона надає цілодобові психологічні консультації українцям. Мені здається, у цей складний час дуже важливо говорити одне з одним, - розповів актор.

У квітні актор приїздив до Львова у якості волонтера благодійної організації  World Central Kitchen та готував борщ для вимушених переселенців на кордоні в Перемишлі.

У Львові його застала повітряна тривога.

Коли я опинився всередині України, для мене було неймовірно побачити неймовірну стійкість та мужність українців. Я вважаю, що Путін зробив свою найбільшу помилку, - розповів тоді актор.

Цікаво, що Шрайбер - американський актор, режисер, сценарист і продюсер з українським корінням. Він є засновником ініціативи   BlueCheck Ukraine, яка з перших днів війни втілює гуманітарні проекти в Україні.

Актор народився у Сан-Франциско, штат Каліфорнія, в сім'ї художниці Гезер Мілгрем і театрального актора й режисера Телла Шрайбера.

У його батька змішані австрійські, ірландські, швейцарські та шотландські корені, а мати єврейка, предки якої іммігрували з Польщі, України та Німеччини (дід по материнській лінії - з України).

У 2005-му році Шрайбер вже був в Україні, де в якості режисера знімав фільм "Все ясно".

Герой фільму - молодий американський єврей їде в Україну шукати жінку, яка врятувала його діда в українському місті Трачімброді (Трохимбрід на Волині), перед тим, як туди прийшли німці.

Головні ролі виконали Елайджа Вуд та Євген Гудзь - вокаліст і засновник американського гурту Gogol Bordello.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?