В ЗСУ оцінили ситуацію у зоні бойових дій в районі Бахмуту на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЗСУ оцінили ситуацію у зоні бойових дій в районі Бахмуту на Донеччині

В ЗСУ оцінили ситуацію у зоні бойових дій в районі Бахмуту на Донеччині
Джерело:  online.ua

За інформацією речника Оперативного угруповання ЗСУ "Схід" Сергія Череватого, окупаційній армії РФ не вдасться оточити українських військових в районі Бахмуту на Донеччині.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на сході України 

Череватий зазначив, що ситуація на Бахмутському напрямку залишається важкою через постійні спроби атак з боку армії РФ, проте ЗСУ контролюють цю ділянку фронту і тримають потужну оборону.

Це їхня головна мета, коли не виходить взяти в лоб, то оточити. Там дуже важка ситуація, але контрольована. Командування бачить характер їхніх дій, їхні наміри, і, зокрема, минулої доби був переданий серйозний "привіт" від нашої артилерії, у тому числі новітніми високоточними системами, щоб дещо охолодити їхній пил до оточення наших підрозділів, - зазначив Череватий.

Речник зазначив, що українські війська продовжують стримувати атаки росіян.

Є всі сподівання на те, що і там ворог здебільшого зупинений, - наголосив Череватий.

Речник ОК "Схід" підкреслив, що окупаційна армія РФ намагається у будь-який спосіб захопити Бахмут.

Наразі окупанти змінили тактику і намагаються діяти малими групами.

Мужність, зосередженість і вмотивованість наших підрозділів змушує їх хоча б частково змінювати тактику. Зокрема, на Бахмутському напрямку помічаємо, що ПВК "Вагнера" створює невеликі штурмові групи, які намагаються діяти більш роззосереджено, щоб максимально швидко добігати до наших позицій і намагаються проникнути в окопи, - підкреслив Череватий.

Череватий зазначив, що система спостереження українських військ дозволяє відстежувати ворога та передбачати такі дії окупантів.

Ми відслідковуємо ці зміни, у нас потужна система спостереження за полем бою, дякуючи як нашим логістичним можливостям, так і волонтерській потужній допомозі. Ми по суті онлайн бачимо поле бою. Уже знаємо, як нам легше відслідкувати ворога, - наголосив речник ОК "Схід".

Череватий додав, що в результаті невдалих спроб наступу у напрямку Бахмута окупаційна армія РФ щоденно втрачає понад 50 військових.

Ще стільки ж кремлівських загарбників отримують поранення.

Тут можна приблизно сказати по динаміці, округлити, звичайно. В районі від 50 до 100 людей вони можуть втратити тільки на Бахмутському напрямку. Це тільки вбитими і стільки ж пораненими залежно від доби, - зазначив Череватий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?