В ЗСУ оцінили ситуацію в районі Вугледару та спростували брехню армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЗСУ оцінили ситуацію в районі Вугледару та спростували брехню армії РФ

В ЗСУ оцінили ситуацію в районі Вугледару та спростували брехню армії РФ
Джерело:  online.ua

За словами речника Оперативного командування "Схід" Сергія Череватого, злочинна російська армія не полишає спроб штурмувати Вугледар на Донеччині, проте зазнає невдач та терпить численні втрати.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на Донбасі 

 Багато місяців поспіль Збройні Сили РФ, використовуючи мотострілецькі підрозділи та морську піхоту, намагаються досягнути там значного успіху, але наражаються на серйозний відпір від наших Сил оборони та з втратами відступають, - зазначив Череватий.

Речник ОК "Схід" зазначив, що тільки протягом останньої доби злочинна російська армія здійснила 322 обстріли та 58 разів вступала у боєзіткнення з українськими військовими.

Внаслідок цих спроб окупанти втратили 109 осіб убитими та ще 188 військових пораненими. Крім того, ворог "недорахувався" різної техніки.

Там відбуваються жорстокі бої, ворог справді намагається досягнути проміжного успіху, але завдяки зусиллям наших Сил оборони йому це не вдається і він, м'яко кажучи, перебільшує в Телеграм-каналах свої "досягнення, - підкреслив Череватий.

Також речник ОК "Схід" пояснив, чому окупанти намагаються захопити Вугледар.

Вони вже багато місяців намагаються прорвати нашу оборону і в одному з таких місць прорватися, щоб рухатися далі і досягнути результатів на Бахмутському, Авдіївському та Вуглегірському напрямку, де постійно ведуться штурмові дії ворога, - наголосив Череватий.

У той же час в Держприкордонній службі повідомили, що підрозділи прикордонників накрили вогнем позицію росіян в районі Бахмуту та знищили цілу групу окупаційних військ.

Днями бойова група прикордонників завдала вогняної поразки зі 120-мм мінометів по позиції ворожої піхоти.

Попередньо, групову ворожу мету наші бійці виявили з безпілотника. Прикордонники-мінометники випустили по окупантах десяток осколкових мін. У результаті ліквідовано цілу групу окупантів, - повідомили у Держприкордонслужбі.

Між тим, за словами речника Оперативного угруповання "Південь" на Таврійському напрямку Євгена Єріна, затишшя на Донбасі буде означити проведення ворогом спроб наступу на інших напрямках.

За його словами, на Запорізькому напрямку продовжується активність ворога малими групами на окремих ділянках фронту щодо перевірки на міцність української оборони.

На даний час Сили оборони відбили всі ці спроби і ворог був змушений відступити, лінія фронту змін не зазнала.

Ворог може невеличкими групами пробувати прощупувати нашу оборону, але в цілому якоїсь масштабної операції або підготовки до неї ми не бачимо. Тому що всі основні зусилля ворог зосереджує на сусідніх із нами Донецькому, Луганському напрямках, де він підтягує всі сили. Якщо там буде якесь затишшя, то тоді будемо очікувати, що можливо, почнеться і на інших напрямках, - підкреслив Єрін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?