В ЗСУ прокоментували ситуацію навколо Бахмуту на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЗСУ прокоментували ситуацію навколо Бахмуту на Донеччині

В ЗСУ прокоментували ситуацію навколо Бахмуту на Донеччині
Джерело:  online.ua

За словами речника Оперативного угруповання "Схід" Сергія Череватого, район Бахмуту на Донеччині залишається ключовим напрямком військових зусиль окупаційної армії РФ.

Джерело: "24 канал"

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на сході України 

Череватий зазначив, що попре важкі умови, українські військові продовжують тримати оборону, завдавати удару по ворожих позиціях, та завдавати окупантам численних втрат у живій силі та військовій техніці.

На сьогодні Бахмутський напрямок є найкривавішим, найжорстокішим і найважчим напрямком в російсько-українській війні.І, напевно, ключова точка вирішення цієї війни.Ворог там щодоби йде на штурми в районі різних міст: Бахмута, Соледара, Кліщіївки та інших населених пунктів, - наголосив речник ОК "Схід".

За його словами, терористична армія РФ продовжує масовані обстріли по позиціях ЗСУ та населених пунктах Донеччини. Зокрема, тільки протягом останньої доби було зафіксовано  261 ворожий обстріл з різних систем артилерії.

На фоні цього всього противник зазнає дуже великих втрат, щодоби саме на Бахмутському напрямку, напевно, найвища концентрація втрат ворога, лише за цю добу РФ втратила 81 людину вбитими та 68 пораненими. Це середня амплітуда їх втрат на цьому напрямку, - підкреслив Череватий.

Речник ОК "Схід" наголосив, що загалом окупанти зазнають найбільших втрат саме на сході України.

З огляду на те, що стратегічно у противника не вийшло досягти так званих "цілей", він зараз намагається за будь-що хочуть пройти одну з ключових точок. Тож ворог б'ється за Бахмут,аби на політичному рівні показати "звільнення Донбасу" і "для чого гинули солдати РФ. Тому Бахмут - це одна з ключових точок, яку вони хотіли б пройти. Навіть іноземні експерти схиляються до цієї думки. Ми ж постійно у важких умовах завдаємо ударів по ворогу назустріч їх штурмових діях, знищуючи масово особовий склад і техніку. І якщо говорити загалом, то ворог вимотується в цих боях, - зазначив Череватий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?