Вакцина Pfizer довела ефективність проти британського штаму COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Вакцина Pfizer довела ефективність проти британського штаму COVID-19

Вакцина Pfizer довела ефективність проти британського штаму COVID-19
Джерело:  online.ua

Так званий британський штам коронавірусу COVID-19 може бути переможений завдяки вакцині від компаній Pfizer/BioNTech. Розробники найпершого у світі препарату напередодні виявили його дієвість у цій ситуації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

Нещодавнє дослідження ще не пройшло процес рецензування, однак довело ймовірність опору організму мутованим різновидам інфекції після використання вакцини.

Всі мутації, які пов'язують з британським штамом, антитіла 16 учасників експерименту нейтралізували після вживання препарату Pfizer.

Новий штам наразі отримав індекс B.1.1.7. Його уперше зареєстрували на території Великої Британії у вересні 2020 року. Різновид відзначається великою кількістю мутацій та підвищеною заразністю. Інших показників смертності від нього не зареєстровано, хоча сама властивість бути заразнішим опосередковано на це впливає.

Одразу після встановлення мутацій коронавірусу COVID-19 з'явилося питання про ефективність вакцин, які тільки но проходили необхідні випробування. Утім дослідження виявило "відсутність біологічно значущої різниці в нейтралізувальній активності" між попередніми та новими різновидами інфекції.

Нагадаємо, наразі британський уряд встановив локдаун по всьому королівству для стримування вірусу. З країною тимчасово припинили авіасполучення багато європейських сусідів.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Міністерства охорони здоров’я підтвердили початок переговорів щодо придбання партій ще однієї вакцини проти коронавірусу COVID-19. У відомстві пояснили, що йдеться про потужності виробництва в Індії — компанію Serum Institute. Вона займається виробництвом Novovax і AstraZeneca.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?