Вакцина Sinovac отримала ще один дозвіл на використання. Її вже замовила Україна
Категорія
Світ
Дата публікації

Вакцина Sinovac отримала ще один дозвіл на використання. Її вже замовила Україна

Вакцина Sinovac отримала ще один дозвіл на використання. Її вже замовила Україна
Джерело:  online.ua

Агентство з контролю за продуктами харчування і ліками Індонезії видало дозвіл на екстрене використання вакцини від коронавіруса китайської компанії Sinovac, партію якої вже замовила і Україна. Таким чином Індонезія стала першою після Китаю країною, яка дозволила використовувати новий препарат. Проміжні дані пізнього випробування Sinovac на людях показали, що ефективність вакцини становить 65,3%, що відповідає рекомендаціям ВООЗ про мінімальну допустиму ефективність 50%. Президент Індонезії Джоко Відодо вже в середу, 13 січня, планує вакцинуватися китайської вакциною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Індонезія на першому етапі планує закупити 3 млн доз вакцини Sinovac. Ними вакцинують в першу чергу людей з групи ризику і медиків, як це роблять в більшості країн світу.

Як відомо, минулого тижня китайську вакцину Sinovac тестували в Бразилії. Дослідження показало, що вона ефективна на 78%. У Туреччині препарат тестували ще в грудні - тоді він показав ефективність 91,25% на основі проміжного аналізу.

У компанії Sinovac відзначають, що ефективність вакцини становить 79%, що нижче, ніж в Pfizer і Moderna. Але головною її перевагою є умови зберігання - при 2-8 градусах Цельсія, подібно Оксфордської вакцині, виробленої з генетично модифікованого вірусу. У вакцинах, які пропонують компанії Pfizer і Moderna, використовується нова технологія синтетичної матричної РНК (мРНК), але при зберіганні і транспортуванні потрібен більш жорсткий контроль температури.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України вже уклало договір на поставку понад 1,9 млн доз вакцини проти COVID-19 китайської компанії "Сіновак". Першу партію вакцин кількістю в 700 тисяч доз доставлять в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації препарату в Китаї або одним з компетентних органів ЄС, США, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики або Бразилії.

Сума угоди становить 964 млн грн, а це значить, що одна доза коштує близько 504 гривень. При цьому українська влада зтверджує, що гроші можуть повернути, якщо вакцина не пройде реєстрацію в Україні або матиме ефективність менше 70%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що розроблений препарат, що викликає миттєвий імунітет до коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?