Варіанти на столі: Блінкен натякнув на можливі військові дії проти Ірану
Категорія
Світ
Дата публікації

Варіанти на столі: Блінкен натякнув на можливі військові дії проти Ірану

Варіанти на столі: Блінкен натякнув на можливі військові дії проти Ірану
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена уже розглядає варіант початку військових дій проти Ірану, щоби не допустити отримання країною ядерної зброї. З таким попередженням виступив очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен.

Джерело: німецьке видання  Welt 

Блінкен оцінив ймовірність початку військових дій проти Ірану

За словами іноземних журналістів, під час поїздки на Близький Схід американський дипломат заявив представникам ЗМІ, що "всі варіанти залишаються на столі" у питанні щодо недопущення ядерного озброєння Ірану.

Журналісти поцікавилися у глави Держдепу, чи включає відповідь держсекретаря "військовий варіант", він повторив: "Всі варіанти на столі".

Окрім того, уточнюється, що Блінкен зазначив, що хотіб би вирішити цю проблему винятково дипломатичними інструментами.

Іран мав шанс повернутися до міжнародної ядерної угоди, але відкинув його, – нагадав очільник Держдепу.

Як уже згадувалося раніше, декілька місяців тому американський лідер Джо Байден публічно визнав, що так звана ядерна угода, яку штати уклали з Іраном ще 8 років тому, наразі "мертва", однак, за його словами, Білий дім не збирається офіційно про це оголошувати.

Вона (ядерна угода - ред.) мертва, але ми не збираємося про це оголошувати. Довга історія, – заявив у листопаді 2022 року Байден.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?