Варшава назвала брехнею пропаганду Росії щодо "польських найманців" в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Варшава назвала брехнею пропаганду Росії щодо "польських найманців" в Україні

Варшава назвала брехнею пропаганду Росії щодо "польських найманців" в Україні
Джерело:  online.ua

Російська пропаганда продовжує просувати неправдиві наративи щодо участі та масових втрат "польских найманців" у війні в Україні.

Джерело: Twitter уповноваженого уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Станіслава Жарина

Роспропаганда продовжує поширювати неправдиві наративи про Польщу

Ця тема є постійним елементом пропагандистських зусиль у російському інфопросторі, спрямованих на російську громадськість, - написав Жарин.

Він опублікував скріншоти російських новин, в яких кремлівський політолог Алексєй Подберьозкін заявляє про нібито масові втрати серед польських добровольців.

Як зазначає представник уряду Польщі, роспропагандист запропонував передати тіла поляків із фронту в Україні до посольства Польші у Москві або створити для них окремий цвинтар на окупованій Росією території України.

За словами росіянина Подберьозкіна, у бойових діях на боці України беруть участь цілі військові підрозділи Польші, одягнені в українську форму.

Поширення російськими "експертами" неправдивого наративу про підрозділи польських солдатів, які воюють в Україні, є частиною прагнення Кремля зобразити Польщу розпалювачем війни, який бере участь у затягуванні конфлікту, - додав Жарин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?