Вчені назвали дві прості запоруки щасливого життя
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали дві прості запоруки щасливого життя

Вчені назвали дві прості запоруки щасливого життя
Джерело:  online.ua

Іноземні науковці дійшли висновку, що харчування та заняття спортом пов'язані з відчуттям щастя. За їхніми словами, на рівень щастя впливає кількість споживаних фруктів і овочів, а також регулярна фізична активність.

Джерело: University of Kent

Науковці пояснили, що допоможе стати щасливим

Результати дослідження дослідників із Кентського університету нарешт розкрили причинно-наслідковий зв'язок між способом життя і задоволеністю від нього. Учасниками дослідження стали понад 14 тисяч людей.

Як стверджують науковці, здорове харчування і рівень фізичної активності позначаються на відчутті щастя. Це пояснити дуже просто, адже вони впливають на безліч наших станів, зокрема на настрій, самооцінку та стан здоров'я.

Не можна також не звернути увагу на те, що автори дослідження помітили цікаву відмінність між чоловіками та жінками. За словами вчених, жінки й чоловіки досягають цих цілей по-своєму. Насамперед йдеться про те, що учасниці дослідження переважно споживали більше фруктів і овочів, а учасники – більше тренувалися.

Окрім того, наголошується, що на добробут учасників впливала не здатність людей потурати своїм бажанням, а навпаки – самоконтроль, який сильно впливав на рішення.

"Якщо спосіб життя робить нас не тільки більш здоровими, але і більш щасливими, то це очевидна безпрограшна ситуація", – наголосила одна із авторок дослідження Аделіна Гшвандтнер.

Вона також звернула увагу на те, що отримані результати можуть мати важливі наслідки для суспільства і системи охорони здоров'я.

Не можна також не згадати про те, що згідно з рекомендаціями ВООЗ, 15 – 30 годин фізичної активності помірної інтенсивності на тиждень або удвічі менше інтенсивних навантажень за такий самий період знижують ризики виникнення онкологічних захворювань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?