Вчені показали на відео, як міг з'явитися Місяць
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені показали на відео, як міг з'явитися Місяць

Вчені показали на відео, як міг з'явитися Місяць
Джерело:  online.ua

Британські вчені з Даремського університету розкрили ще одну грандіозну космічну таємницю. Вона стосується появи Місяця. Астрономи вважають, що Місяць з'явився внаслідок зіткнення Землі з великим об'єктом розміром з Марс. Експерти за допомогою комп'ютерного моделювання створили відео, яке продемонструвало, як міг з'явитися Місяць, передає ONLINE.UA з посиланням на Oxford Academic.

Дослідники стверджують, що Місяць складається з уламків, що виникли після зіткнення Землі з планетою Тея. Це сталося приблизно 4,5 млрд років тому. На підтвердження своєї гіпотези вчені змоделювали два сценарії появи супутника нашої планети.

"Тея перед зіткненням могла обертатися навколо своєї осі. А могла і не обертатися. Але якщо Тея не обертається, то маса Місяця була б на 20% менше, ніж є насправді", - вважають дослідники.

Важливо відзначити, що результати досліджень вчених не є остаточними доказами походження Місяця. Однак вчені підкреслюють, що нові дані можуть стати ключем до розгадки таємниці появи супутника Землі.

Це не перша загадка Місяця, яка привертає увагу всього наукового співтовариства. Нещодавно вчені Женевського університету в Швейцарії з'ясували причину зникнення Місяця з неба 1000 років тому. Вони переконані, що найбільш вірогідним поясненням "зникнення" супутника є гора Асама в Японії, яка здійснила гігантське багатомісячне виверження в 1108 році.

Раніше ONLINE.UA публікував найзахопливіші знімки Hubble 2020 року. Серед них: космічний риф, шторм на Юпітері і чорна діра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?