Вчені попередили людство через нову проблему з коронавірусом
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені попередили людство через нову проблему з коронавірусом

Вчені попередили людство через нову проблему з коронавірусом
Джерело:  online.ua

Антитіла проти коронавірусу COVID-19 у людському організмі тримаються лише кілька місяців. Зниження кількості людей з антитілами встановила команда Імперського коледжу Лондона. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт установи.

Вчені за підсумками нового дослідження засумнівалися у раціональності стратегії з боротьби проти пандемії, яка полягала у так званому колективному імунітеті.

Учасниками дослідження стали понад 365 тисяч осіб, вони три рази проходили тестування на COVID-19 з 20 червня до 28 вересня. Близько 26% людей за цей період втратили антитіла.

Загальна частка піддослідних з антитілами на початку проєкту досягала 6%, а вже у вересні цей показник знизився до 4,4%.

Зменшення потужності імунітету вчені зареєстрували у всіх вікових групах, однак найбільше це торкнулося людей третього віку — старших за 75 років. Найменші у цьому показники у людей 18-24 років.

Експерти припустили, що рівень імунітету населення знижуватиметься упродовж місяців після першої хвилі пандемії.

Нагадаємо, загалом на планеті від початку глобальної епідемії зареєстровано близько 44 мільйонів діагнозів COVID-19, близько 1,1 мільйона людей померли від коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, серед посадовців Євросоюзу шириться думка, що до 2022 року щеплення проти коронавірусу COVID-19 зможе отримати лише частина населення співдружності. Таку оцінку дали єврокомісари й дипломати під час закритого засідання.

Негативна оцінка пролунала попри чинну домовленість про постачання мільярда доз вакцини для населення ЄС у 450 мільйонів осіб, а також переговори про постачання ще додаткових партій у мільярд доз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?