Вчені поставили під сумнів необхідність третьої дози вакцини проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені поставили під сумнів необхідність третьої дози вакцини проти COVID-19

Вчені поставили під сумнів необхідність третьої дози вакцини проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Група експертів Управління Сполучених Штатів з нагляду за якістю харчових продуктів і ліків (FDA) вказала на потенційну непотрібність третьої дози антикоронавірусної вакцини.

Джерело: Reuters

За оприлюдненими даними, йдеться про використання препарату компаній Pfizer-BioNTech. Експерти звернули увагу на недоведене нібито суттєве зниження ефективності вакцини станом на вересень 2021 року., яке б потребувало відповідного рішення.

Окремі дослідження продемонстрували зниження, а от інші виявили навпаки потужний захист упродовж місяців.

“В цілому дані показують, що зараз ліцензовані в США вакцини проти COVID-19, як і раніше, захищають від тяжкого перебігу хвороби та смерті”, - наголосили в США.

Фахівці додали, ефективність так званої бустерної вакцини відповідає умовам FDA з імунної відповіді. Водночас із цим рішення щодо використання третього щеплення має враховувати властивість препарату реально запобігати шпиталізації чи летальним випадкам, враховувати динаміку пандемії.

Відповідні висновки підготували для розгляду комітетом сторонніх експертів. Ці заходи заплановані вже на п’ятницю, 17 вересня. Передбачається, що фахівці ухвалять рішення щодо рекомендацій стосовно додаткового шоту антикоронавірусної вакцини.

Третя доза вакцини

У світі поміж країнами та різними експертними групами наразі немає консенсусу з приводу третьої дози антикоронавірусної вакцини. Наприклад, представники Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) продовжують переконувати, що поки відсутні докази того, що буде потрібна третя бустерна доза.

Водночас джерела інформували, що посадовці центрального керівництва співдружності готові розглянути такий крок у разі необхідності.

Натомість в Ізраїлі ще у липні офіційно схвалено щеплення третьою дозою вакцини проти коронавірусу. З 1 серпня в цій країні почнуть робити щеплення третьою дозою вакцини Pfizer людям старше 60 років для посилення імунітету проти штаму Дельта.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?