Вчені уточнили ефективність вакцин AstraZeneca та Pfizer після першого щеплення
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені уточнили ефективність вакцин AstraZeneca та Pfizer після першого щеплення

Вчені уточнили ефективність вакцин AstraZeneca та Pfizer після першого щеплення
Джерело:  online.ua

Науковці провели дослідження з приводу реальної ефективності антикоронавірусних вакцин AstraZeneca та Pfizer після введення першої дози з двох необхідних.

Джерело: Reuters

Займалися вивченням питання представники Корейського агентства з контролю і профілактики захворювань (KDCA). Вони встановили, що обидва препарати ефективні на більш ніж 86% у запобіганні зараження для людей віком від 60 років.

Експерти проаналізували дані понад 3,5 мільйона громадян Південної Кореї відповідної вікової категорії. Дослідження тривало упродовж двох місяців з 26 лютого.

Виборка згадувала 521 133 особи, що здобули ін’єкцію першої дози Pfizer чи AstraZeneca. Кількість випадків коронавірусу сягнула в підсумку 1237, а тільки 29 з них належали до вакцинованої групи.

Препарат американської компанії Pfizer продемонстрував за статистикою ефективність у 89,7% для запобігання інфекції у перші два тижні після щеплення першою дозою. Препарат AstraZeneca став ефективним приблизно на 86%.

“Доведено, що обидві вакцини забезпечують високий захист від хвороби після першої дози. Люди повинні пройти повну вакцинацію відповідно до рекомендованого графіка, адже ступінь захисту підвищиться після другої дози”, - говориться у повідомленні.

Вакцини проти коронавірусу

Дози препарату Pfizer вважають у світі найефективнішим у боротьбі проти COVID-19. Ця вакцина стала першою, яка пройшла усі необхідні клінічні випробування на світовому рівні та була зареєстрована.

Своєю чергою проєкт Оксфордського університету й компанії AstraZeneca мав багато проблем на європейському просторі через підозри фахівців окремих країн щодо виникнення тромбів після введення препарату.

Подібні проблеми виникали буквально в поодиноких випадках на тлі мільйонних використань, однак все одно вплинули на масштаби використання цієї шведо-британської вакцини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?