Вчені з США з'ясували, які люди схильні до теорій змови
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені з США з'ясували, які люди схильні до теорій змови

Вчені з США з'ясували, які люди схильні до теорій змови
Джерело:  online.ua

Команда експертів з Університету Еморі в США встановили характеристики психіки людей, які схильні до поширення теорій змови. Вона провела спеціальне дослідження з цього приводу та оприлюднила деталі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на PsyPost.

До проєкту долучили 1927 учасників, які виконували різні завдання, що розкривають певні аспекти їхньої особистості й поведінки.

Психологи встановили, що найбільше до конспірологічних теорій схильні виявилися люди з низькими показниками поступливості, допитливості, а також інтелектуальної смиренності. Останнє — це здатність визнати власні переконання хибними.

Близько трьох чвертей опитаних зізналися, що готові прийняти на віру теорію про створення штучної епідемії СНІД в США з метою поширення вірусу серед чорношкірих і геїв. Також багато з цих людей визнали вбивство президента США Джона Кеннеді організованим заколотом, а не вчинком поодинокого кілера Лі Гарві Освальда.

Також учасники експерименту продемонстрували надзвичайно високу впевненість у собі, схильність до тривожних станів і протирічень, вони відзначилися поганим контролем над емоціями.

"Особи, схильні до віри у змови, можуть знайти втіху в альтернативних поясненням, у яких звинувачують зовнішню групу людей, вони можуть не вважати необхідним перевіряти свою хибну інтуїцію", - пояснили автори дослідження.

Наразі психологи працюють над з'ясуванням мотивації людей, що звертаються до конспірологічної інформації.

Як повідомляв ONLINE.UA, Федеральне бюро розслідувань США терміново попередило американську владу про те, що прибічники конспірологічного руху QAnon мали намір проникнути на інавгурацію нового очільника Білого дому Джо Байдена. Щоб реалізувати свій план вони навіть хотіли замаскуватися під нацгвардійців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?