Велика Британія наклала санкції на 22 російських чиновників, які причетні до мобілізації в РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика Британія наклала санкції на 22 російських чиновників, які причетні до мобілізації в РФ

Велика Британія наклала санкції на 22 російських чиновників, які причетні до мобілізації в РФ
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив про новий санкційний список проти російських державних службовців, що були залучені до організації примусової мобілізації в РФ.

Джерело: Британський Уряд

Велика Британія запровадила нові санкції проти 22 російських чиновників

До санкційного переліку потрапили директор Федеральної служби виконання покарань рф Аркадій Гостєв та голова Федеральної служби виконання покарань по Ростовській області Дмитро Безруких, які підтримували вербування вʼязнів до «ПВК Вагнера».

Також санкції запроваджені щодо віце-премʼєр-міністра Дениса Мантурова, який здійснює нагляд за російською збройною промисловістю та відповідає за оснащення військових.

Сьогодні ми застосували санкції до осіб, які примушували до призову, відправляючи тисячі російських громадян воювати в незаконній і огидній війні Путіна, - зазначив міністр МЗС Великої Британії.

Також до британського санкційного списку потрапили 10 керівників регіонів Росії, зокрема очільники Дагестану, Інгушетії та Калмикії.

Крім того, санкції застосовано щодо голови Центральної виборчої комісії Елли Памфілової та голови райвиборчкому в Ростові Андрія Бурова.

Саме ці особи були відповідальними за організацію псевдореферендумів у чотирьох тимчасово окупованих Росією областях України.

Рішення російського режиму частково мобілізувати російських громадян було відчайдушною спробою перемогти доблесних українців, які захищають свою землю – зазнало невдачі. Великобританія продовжуватиме використовувати як санкції, так і військову допомогу, щоб підтримати Україну в захисті її незалежності, - наголосив Джеймс Клеверлі.

Нагадаємо, 28 листопада Рада ЄС одноголосно прийняла рішення додати порушення санкцій до списку злочинів у Договір про функціонування ЄС.

Зазначається, що ЄС ухвалив низку санкцій у контексті війни Росії проти України, і важливо, щоб ці заходи були повністю виконані.

Наразі країни-члени мають різні визначення того, що є порушенням санкцій і які покарання мають застосовуватися у разі порушення.

Це може призвести до різного ступеня застосування санкцій і ризику обходу цих заходів, потенційно дозволяючи особам, які підпадають під санкції, зберегти доступ до своїх активів і підтримувати режими, на які поширюються санкції ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?