Велика Британія відправить військові кораблі в Чорне море для підтримки України
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика Британія відправить військові кораблі в Чорне море для підтримки України

Велика Британія відправить військові кораблі в Чорне море для підтримки України
Джерело:  online.ua

Велика Британія направить два військові кораблі в Чорне море для підтримки України на тлі нарощування Росією військових сил біля кордонів з Україною. У разі загрози з боку Росії Лондон готовий направити в регіон й іншу військову техніку.

Джерело: The Sunday Times

Високопоставлені джерела в ВМС Великої Британії уточнили, що британські військові кораблі відправляться в Чорне море в травні. Це будуть - есмінець Type 45, озброєний зенітними ракетами, і протичовновий фрегат Type 23. Супроводжувати і підтримувати есмінці будуть винищувачі-невидимки RAF F-35B Lightning і вертольоти для полювання за підводними човнами Merlin.

"Розміщення кораблів біля берегів України покликане продемонструвати солідарність з Києвом і союзниками НАТО в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що британська влада ухвалила це рішення, оскільки раніше США не підтвердили відправку військових кораблів в Чорне море на тлі побоювань з приводу концентрації російських військ на кордоні з Україною.

Україна попросила допомоги Британії

Як відомо, кілька днів тому глава Міністерства оборони України Андрій Таран під час екстрених переговорів з британським колегою Беном Уоллесом обговорив зростаючі загрози з боку Росії і ризики ескалації на Донбасі. Таран звернув увагу на конкретні факти нарощування командою Володимира Путіна російських військ з різних регіонів РФ поблизу українських кордонів і попросив про допомогу.

"Ми говоримо про зростаючий агресивній поведінці Росії і, можливо, неминучою ескалації. Високо цінуючи рішучу підтримку України з боку Великої Британії, ми просимо вас подвоїти пильність і всебічне стримування. Світова спільнота повинна твердо утримати Росію в зоні міжнародного права", - повідомив Таран Воллесу.

Міністр оборони Великої Британії підкреслив, що офіційний Лондон підтримує суверенітет, територіальну цілісність і євроатлантичні прагнення України, а також зазначив, що його команда й надалі братиме участь в підготовці українських військовослужбовців і розвитку здібностей ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?