Велика Британія зупинила імпорт російського скрапленого газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Велика Британія зупинила імпорт російського скрапленого газу

Велика Британія зупинила імпорт російського скрапленого газу
Джерело:  online.ua

Уряд Великої Британії оголосив про припинення імпорту російського скрапленого газу з 1 січня.

Джерело: МЗС Британії

Британія перестала купувати російський газ

Ми відрізаємо Путіна від фінансування його незаконної війни та підтримуємо країни у всьому світі, щоб зменшити їх власну залежність, - написали у міністерстві.

Раніше уряд Великої Британії зобов’язався припинити імпорт нафти та вугілля з Росії до кінця 2022 року, а також припинити імпорт газу «якнайшвидше після цього».

Країна запровадила заборону на російський газ, яка набула чинності 1 січня 2023 року.

У 2021 році Росія поставила Великій Британії 4% газу, 9% нафти та 27% вугілля на загальну суму 4,5 мільярда фунтів стерлінгів.

Дані статистики торгівлі Британії показують, що за сім місяців після вторгнення Росії в Україну, в жовтні 2022 року, країна імпортувала з Росії нафти на 2 мільйони фунтів стерлінгів, але без вугілля чи газу.

У червні 2022 року Велика Британія вперше з 2000 року не імпортувала викопне паливо з Росії.

Загальний імпорт енергоносіїв з Росії за рік до жовтня 2022 року склав 3,36 мільярда фунтів стерлінгів.

З 2 січня Британія відкрила фонд на 90,5 мільйона доларів, спрямований на сприяння збільшенню внутрішнього виробництва ядерного палива для електростанцій і скорочення залежності від поставок урану з Росії.

Створення фонду було оголошено у липні 2022 року, він надаватиме гранти підприємствам, які займаються перетворенням урану, що є ключовим етапом у процесі створення ядерного палива.

Зараз Росії належить близько 20% світових потужностей з переробки урану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?