Велика сімка терміново звернулася до України із закликом
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика сімка терміново звернулася до України із закликом

Велика сімка терміново звернулася до України із закликом
Джерело:  online.ua

Представники країн "Великої сімки" відреагували на останні резонансні події в Україні, пов'язані з рішенням Конституційного Суду про кримінальну відповідальність за правдивість декларацій посадовців. G7 звернулася до Києва з офіційним закликом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter послів G7.

За оприлюдненими даними, дипломати назвали неприпустимим фактичне відкочування реформ назад.

"Посли країн G7 стривожені зусиллями скасувати антикорупційні реформи, що відбулися після Революції гідності. Ми підтримуємо український народ, який продовжує боротися за втілення свого прагнення до заможної та демократичної України. Було досягнуто вже такого значного прогресу, Україна не повинна повертатися в минуле", - говориться у спільній заяві послів.

Ситуація дійшла до скликання президентом Володимиром Зеленським невідкладного позачергового засідання РНБО для подолання неочікуваної проблеми.

Представники КСУ пояснили, що ухвалили рішення про неконституційність антикорупційної норми нібито через тиск антикорупційних органів. Окремого положення про декларації суддів не було, тож вони ухвалили спільне, що торкається всіх посадовців.

У Євросоюзі тим часом натякнули на ймовірність переоцінки безвізового режиму з Україною, однак заява була виключно неофіційною.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабінеті міністрів стверджують, що безвізовий режим України та Євросоюзу не скасують навіть в умовах скандальних рішень Конституційного Суду. Віцепрем’єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина нагадала про потужні проєвропейські настрої у країні. За її словами, рішення КСУ стало потужним сигналом для уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?