Верещук вимагає від РФ передати списки депортованих українських дітей-сиріт
Категорія
Україна
Дата публікації

Верещук вимагає від РФ передати списки депортованих українських дітей-сиріт

Верещук вимагає від РФ передати списки депортованих українських дітей-сиріт
Джерело:  online.ua

Голова Мінреінтеграції Ірина Верещук публічно звернулася до РФ з вимогою передати Україні списки дітей-сиріт, які знаходяться в окупації або депортовані до РФ.

Джерело: Ірина Верещук

Звернення Ірини Верещук до Росії

Міністерка реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук поширила допис у Facebook, в якому публічно закликала уповноважену по правам людини РФ Тетяну Москалькову надати Україні списки дітей-сиріт, вивезених в РФ або на окуповані нею території.

За її вимогою, Росія має надати Україні списки усіх українських сиріт, які до повномасштабного вторгнення були громадянами України, знаходяться в окупації, вивезені на підконтрольну Росією українську територію або територію РФ.

Списки міністерка закликала надсилати на пошту Мінреінтеграції.

Депортація українських дітей до Росії

11 березня уповноважена з прав дитини у РФ Марія Львова-Бєлова підтвердила, застосування Росією методів для депортації українських дітей до Росії.

Згідно з незалежним розслідуванням Єльського університету, з більш ніж 14 700 українських дітей, які були депортовані до Росії, лише 126 повернулися до України станом на січень 2023 року.

17 березня Комісія ООН визнала випадки незаконного переміщення українських дітей росіянами.
Відомо, що українська система збору даних офіційно зафіксувала депортацію 16 221 дитини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?