Верховна Рада не змогла ухвалити моратій на підвищення тарифів на тепло та газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Верховна Рада не змогла ухвалити моратій на підвищення тарифів на тепло та газ

Верховна Рада не змогла ухвалити моратій на підвищення тарифів на тепло та газ
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді не вистачило голосів на підтримку ініціативи щодо заборони на підвищення тарифів на теплопостачання та газ під час дії воєнного стану.

Джерело: Telegram-канал нардепа Олексія Гончаренка

У Раді не вистачило голосів на підтримку мораторію на підвищення тарифів на тепло та газ 

Зазначається, що за введення мораторію проголосували лише 220 народних депутатів. Отже законопроект відправили на доопрацювання.

Згідно з  документом, пропонується на зазначений період заборонити підвищувати тарифи на послуги з розподілу природного газу; тарифи на теплову енергію, її постачання та постачання гарячої води. Дотого ж ціна палива не підлягатиме збільшенню у порівнянні з ціною, яка була зафіксована станом на 24 лютого 2022 року.

 У той же час уряд зафіксував ціни на газ для ТЕЦ та інших виробників теплової енергії на рівні 7,4 тис грн за тисячу кубометрів.

За словами голови НАК "Нафтогаз" Юрія Вітренка, наразі в українських підземних сховищах вже зберігається 1,4 млрд кубометрів газу.

Зараз в ПСГ 11,4 млрд куб. м і наближаємось до 11,5 млрд. Ми працюємо, ми видобуваємо, видобувають і приватні компанії. Кожного місяця ми додаємо до наших запасів принаймні 1 млрд куб. м газу, - зазначив керівник "Нафтогазу".

Вітренко зазначив, що зараз власний видобуток газу складає приблизно 12 млрд куб. м. Весь цей газ йде тільки на потреби населення.

Фото - Flickr.com

За рішенням уряду до опалювального сезону Україна повинна закачати у газові сховища приблизно 19 млрд куб. м газу.

Голова НАК підкреслив, що до початку опалювального сезону в газосховища нашої держави потрібно закачати 15 млрд кубометрів газу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?