Верховна Рада скасувала можливість застави для коригувальників вогню
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада скасувала можливість застави для коригувальників вогню

Верховна Рада скасувала можливість застави для коригувальників вогню
Джерело:  online.ua

Коригувальники ворожого вогню відтепер не зможуть виходити з-під варти під заставу. Відповідну правку підтримали у Верховній Раді.

Джерело: нардеп від фракції "Голос"Ярослав Железняк

ВРУ змінила процедуру запобіжного заходу для коригувальників вогню

Тепер они позбавляються права вийти під заставу до суду. Їм загрожує до 15 років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Відповідна правка була в законопроекті №7431, за неї проголосували 282 депутати.

На даний момент проти коригувальників порушують справу за статтею 114-2 ККУ "Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну".

Наслідки обстрілу Миколаєва (Фото: t.me/senkevichonline)

Нагадаємо, що останніми тижнями підозрювані у коригуванні вогню і колабораціонізмі могли вийти з-під варти під заставу.

Зокрема такий випадок стався у Черкасах, коли під заставу 208 тисяч грн випустили Олександра Замирайла, який є очільником місцевої фракції ОПЗЖ.

Чоловік виправдовував російську агресію й планував очолити окупаційну адміністрацію на Черкащині.

У Миколаєві двом підозрюваним у держзраді та коригуванні вогню було призначено домашній арешт та тримання під вартою із заставою у 200 тис. грн.

Однак після оскарження прокурорами, запобіжні заходи змінили на тримання під вартою без права внесення застави і тримання під вартою із заставою в 1 мільйон 560 тисяч грн.

18 липня глава Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що окупанти в Telegram пропонують за координати українських об’єктів 1000-1500 грн і обіцяють анонімність, проте спецслужби України ефективно виявляють навідників і "потихеньку ловлять".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?