Верховний Суд ухвалив нове рішення по справі про держзраду Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховний Суд ухвалив нове рішення по справі про держзраду Януковича

Верховний Суд ухвалив нове рішення по справі про держзраду Януковича
Джерело:  online.ua

ВСУ відклав розгляд касації у справі про держзраду експрезидента України Віктора Януковича. На засіданні головуючий суддя Андрій Чистик уточнив, що суд постановив оголосити перерву у розгляді цього кримінального провадження. Наступне засідання з розгляду справи призначено на 11 жовтня на 11:00.

Джерело: Укрінформ

Напередодні адвокати експрезидента надали певні матеріали, зокрема, з інформацією щодо листа від Міністерства юстиції РФ, отриманого раніше захистом Януковича, у якому було повідомлено про те, що цей орган готовий сприяти в'їзду адвокатів Януковича на територію РФ.

Представники експрезидента в суді також надали суду копію листа від Мін'юсту РФ.

У відповідь суддя Чистик зазначив, що ВС надав адвокатам Януковича довідку, в якій фактично були підтверджені повноваження усіх його захисників. Також у довідці йдеться про те, що ця справа щодо Януковича дійсно перебуває на розгляді у суді касаційної інстанції ВС.

Сердюк уточнив, що 17 вересня адвокати отримали відповідь електронною поштою, у якій Мін'юстиції РФ повідомило, що звернення адвокатів експрезидента було розглянуто, і підтвердило, що вони отримали копію документів з інформацією від Касаційного кримінального суду у складі ВС.

Суд відклав розгляд справи про держзраду Януковича

Під час сьогоднішнього засідання один із суддів колегії ВС, звертаючись до захисників колишнього президента, зазначив, що у Верховному Суді упродовж тривалого часу сприяють тому, щоб забезпечити захисникам експрезидента можливість поспілкуватися з Януковичем.

“Разом із тим, звертаємо вашу увагу на те, що у принципі, у вашого підзахисного немає зараз технічних перешкод для того, щоб вийти на зв'язок у режимі відеоконференції. Тому, якщо вживаючи цих заходів, звертаючись до різних органів влади РФ, ви будете бачити, що успіху вони не приносять, то суд пропонує вам розглянути інші можливості (окрім особистого в'їзду на територію РФ — ред.) для того, щоб поспілкуватися з вашим підзахисним. Суд попереджає, що у принципі, якщо ми у якийсь момент побачимо, що цей процес не приносить і не принесе жодних результатів, то ми будемо розглядати справу без його (Януковича — ред.) участі. Ще раз наголошуємо — наразі у нього немає технічних проблем з тим, щоб узяти участь у нашому засіданні. Тому розгляньте інші варіанти, якщо у вас не буде виходити цей”, - поінформував один із суддів колегії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?