Вибори на Донбасі знову перенесли
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори на Донбасі знову перенесли

Вибори на Донбасі знову перенесли
Джерело:  online.ua

Місцеві вибори в Україні проводилися 25 жовтня 2020 року, але голосування пройшло не на всій території України. Зокрема, обрати місцевих лідерів не змогли жителі 18 сільських, селищних, міських територіальних громад Донбасу. ЦВК пропонувала провести вибори в окремих районах Донбасу 28 березня 2021 року. Але в Донецькій і Луганській ОДА прийшли до висновку, що в зв'язку з продовженням збройної агресії Росії проти України, неможливо забезпечити стовідсоткову безпеку громадян під час підготовки і проведення голосування. Тому вибори знову перенесли на невизначений термін. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Донецької ОДА.

Питання проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей обговорювали напередодні. У засіданні взяли участь голова Донецької ОДА Павло Кириленко, голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, т.в.о об'єднаних сил Віктор Ганущак, а також представники СБУ і Нацполіціі.

"У зв'язку з продовженням Російською Федерацією збройної агресії проти України, неможливо забезпечити стовідсоткову безпеку громадян під час підготовки та проведення відповідно до Виборчого кодексу України місцевих виборів 28 березня 2021 року на виборчих дільницях", - вирішили учасники засідання.

Місцеві вибори 28 березня 2021 роки не відбудуться в:

  • Світлодарській, Торецькій міських територіальних громадах (Бахмутський раі̆он Донецької області);

  • Волноваській, Вугледарській міських, Мирненській, Ольгинській селищних територіальних громадах (Волноваський раі̆он Донецької області);

  • Сартанській селищній територіальній громаді (Маріупольський раі̆он Донецької області);

  • Авдіївській, Мар'їнській міських, Очеретинській селищній територіальній громаді (Покровський раі̆он Донецької області);

  • Горській, Лисичанській, Попаснянській, Сєвєродонецькій міських територіальних громадах (Сєвєродонецький раі̆он Луганській області);

  • Щастинській міській, Станично-Луганській, Широківській селищних, Ніжнетепловській сільський територіальній громаді (Щастинський раі̆он Луганській області).

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні проводилися 25 Жовтень 2020 року. Раніше Центральна виборча комісія скасувала місцеві вибори на Донбасі в 10 громадах Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області і в 8 громадах Сєверодонецького і Щастинська районів Луганської області через неможливість забезпечення безпеки громадян під час голосування.

Як повідомляв ONLINE.UA, ЦВК запропонувала провести вибори в окремих районах Донбасу 28 березня 2021 року. З такою пропозицією комісія звернулася до Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій - обласних військово-цивільних адміністраціям (ОДА-ОВГА). До 15 січня вони повинні були відповісти, чи є можливість організувати підготовку і провести перші місцеві вибори в останню неділю березня в окремих територіальних громадах даних регіонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?