Віденські музеї створили акаунт в OnlyFans для картин з оголеними тілами
Категорія
Культура
Дата публікації

Віденські музеї створили акаунт в OnlyFans для картин з оголеними тілами

Віденські музеї створили акаунт в OnlyFans для картин з оголеними тілами
Джерело:  online.ua

Рада з туризму Відня створила акаунт в OnlyFans - єдиній соціальній мережі, яка дозволяє зображати оголену натуру. Це символічний знак протесту проти триваючої цензури соцмереж щодо художніх музеїв і галерей. Зокрема, йдеться про Facebook, Instagram, Twitter, TikTok та інші популярні сервіси, що блокують картини Модільяні, Рубенса, Шіле...

Джерело: The Guardian

Картина Пітера Пауля Рубенса порушила стандарти Instagram

У липні новий акаунт віденської Галереї Альбертіна в TikTok був припинений, а потім заблокований за показ робіт японського фотографа Нобуйосі Аракі, на яких були зображені приховані жіночі груди, що змусило музей відкрити новий обліковий запис. Це ж сталося після аналогічного інциденту в 2019 році, коли Instagram ухвалив, що картина Пітера Пауля Рубенса порушила стандарти спільноти платформи, що забороняють будь-яке зображення оголеної натури, навіть якщо воно носить «художній або творчий характер».

У 2018 році фотографія 25 тисяче-річної статуетки Венери Віллендорфської, зроблена Музеєм природознавства, була визнана Facebook порнографічною та видалена з платформи.

Музей Леопольда також щосили намагався просувати свою колекцію оголених зображень експресіоніста Егона Шіле, а регулятори реклами в Німеччині, Великобританії і США відмовлялися показувати їх в рамках міської туристичної кампанії в 2018 році.

The Embrace, Егон Шиле (фото - wikiart.org)

Картину Коломана Мозера «Закохані» було відхилено Facebook і Instagram, як порнографічну

Коротке відео з зображенням картини Коломана Мозера «Закохані», зроблене в честь 20-річчя Музею Леопольда в цьому році, було відхилено Facebook і Instagram як «потенційно порнографічне».

Ці та інші роботи тепер повністю виставлені, захищені від загрози цензури, в віденському профілі OnlyFans. Можливо, це хоч роздражнить консерваторів з Facebook, Instagram і Twitter, сподіваються музейники.
Хелена Хартлауер, представник Віденської ради з туризму, сказала, що місто і його культурні установи вважали «майже неможливим» використання оголених творів мистецтва в рекламних матеріалах. За її словами, деякі роботи італійського художника-портретиста Амедео Модільяні на нинішній виставці в Галереї Альбертіна занадто відверті, щоб їх рекламувати.

«Ці твори мистецтва дуже важливі і важливі для Відня - коли ви думаєте про автопортрети Шіле 1910 року, це один з найбільш знакових творів мистецтва. Якщо їх не можна використовувати в такому потужному засобі комунікації, як соціальні мережі, це несправедливо і прикро. Ось чому ми подумали [про OnlyFans]: нарешті, це спосіб показати все це».

Власником порно-застосунку є українець зі США Леонід Радвінський

Перші передплатники на «Контент 18+ Відня» на OnlyFans отримають карту Vienna City Card або вхідний квиток, щоб на власні очі побачити один із творів мистецтва.

Місто відновлює зусилля з просування Відня як туристичного напрямку, оскільки уряд Австрії послабив прикордонні обмеження для іноземних громадян. У 2020 році кількість відвідувань знизилася на 78,4% в порівнянні з 2019 роком, при цьому в деякі місяці в музеях не було жодного відвідувача.

Зазначимо, наразі основним власником сервісу є україно-американський бізнесмен, порнограф та програміст Леонід Радвінський. У травні 2021 року The Guardian описав Радвінського як «американського ветерана порнографії, який здебільшого вирішує уникати засобів масової інформації»

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?