Відома головна ціль візиту Зеленського до Білого дому
Категорія
Політика
Дата публікації

Відома головна ціль візиту Зеленського до Білого дому

Відома головна ціль візиту Зеленського до Білого дому
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба звернув увагу українців та міжнародної спільноти на те, що тема залучення команди американського лідера Джо Байдена до процесу мирного врегулювання на Донбасі буде ключовою під час візиту президента країни Володимира Зеленського до Білого дому.

Джерело: "Право на владу"

МЗС назвало головну ціль візиту Зеленського до Білого дому

"Що стосується залучення Сполучених штатів. Я маю достатньо підстав стверджувати, що США і хочуть, і можуть бути залучені до процесу мирного регулювання. Зверніть увагу на одну деталь. Звідки взялася зустріч Байдена й Путіна? Вони поговорили саме в розпал ескалації на українському кордоні. Саме в цей момент президент Байден подзвонив Путіну… Ось це й був акт залучення, акт стримування, до якого вдалися Сполучені Штати на підтримку українських інтересів", - наголосив Дмитро Кулеба.

За словами українського дипломата, наразі офіційний Київ знаходиться на стадії підготовки візиту президента (до Білого дому – ред.).

"Безумовно, тема подальшого залучення США до процесу мирного врегулювання буде ключовою під час цього візиту",- розповідає очільник МЗС України.

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що команда Джо Байдена хоче бачити не церемоніальний візит, а візит, який принесе не тільки користь, а й конкретний відчутний результат.

Український дипломат переконаний, що цей візит Володимира Зеленського змінить багато що у відносинах двох країн, зокрема зможе нарешті вивести їх на новий рівень безпеки.

Як уже згадувалося раніше,7 червня український лідер Володимир Зеленський та очільник Білого дому Джо Байден влаштували телефонні переговори, під час яких обговорювали, серед іншого, візит Зеленського до Білого дому цього літа.

За словами президента України, під час зустрічі у липні лідери, цілком ймовірно, обговорюватимуть шляхи розширення стратегічної співпраці двох країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?